Zec: Samo da me povrede zaobiđu

Zec: Samo da me povrede zaobiđu

A. Beganović

U prvom susretu četvrtfinala turskog kupa Genclerbirligi je rezultatom 2:0 savladao Bucaspor, te je tako došao na korak do prolaska među četiri najbolje ekipe.

Dugo je Genclerbirligi lomio otpor gostiju. Sve do 73. minute nije bilo golova, a onda naš reprezentativac Ermin Zec dovodi Genclerbirligi u vodstvo, da bi samo dva minuta kasnije, nekadašnji igrač Šibenika i Iskre prošao po lijevoj strani i centrirao, a jedan od igrača Bucaspora pogodio je vlastitu mrežu.
.
Početkom sezone Zec je u Genclerbirligi doveden kao najveće pojačanje. U prvim zvaničnim utakmicama gol ga nije htio, no sredinom jesenjeg dijela naš reprezentativac je eksplodirao.

"Dolaskom u Genclerbirligi napravio sam veliki iskorak u svojoj karijeri. Turska liga je i više nego kvalitetna i doista je teško postići gol. Na samom početku Thomas Doll me gurao u vezni red, a ja sam klasični napadač. I zbog toga nije bilo golova. Međutim, odlaskom Dolla prekomandovan sam u samo vrh napada i krenulo je", govori uz Turske nbaš reprezentativac za SportSport.ba.

"Međutim, baš kada sam dohvatio pravu formu i kada sam počo tresti protivničke mreže dolazi do povrede. Otišla mi je loža i morao sam napraviti pauzu od mjesec i pol. Valjda je tako moralo biti", dodao je Zec.

Navijači Genclerbirligija, kao i stručni štab turske momčadi, s nestrpljenjem su čekali njegov povratak. Strpljenje se isplatilo i u jednoj od najvažnijih utakmica dosadašnjeg dijela sezone Zec je opravdao sve što je u njega uloženo.

"Ova utakmica bila nam je od ogromne važnosti jer u prvenstvu ne stojimo baš najbolje, pa se Evrope želimo dokopati preko kupa. Mislim da imamo snage za to, te da smo jučerašnjom pobjedom došli još bliže našem cilju", rekao je Zec i dodao:

"Drago mi je što sam postigao gol jer to će mi mnogo značiti za samopouzdanje. Trebao mi je ovaj gol i siguran sam da ću kako prvenstvo i kup budu odmicali, sve više tresti protivničke mreže. Samo da me povrede zaobiđu, a mislim da hoće jer sam se doista spremio fenomenalno."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.