"Želim nastaviti sa igrama iz prošle sezone"

Alen Jusufbašić, napadač HNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje

"Želim nastaviti sa igrama iz prošle sezone"

S. Mlaćo

Nogometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja u nedjelju su na svom terenu sa visokih 6:0 deklasirali Ramu te tako upisali prvu pobjedu u novoj sezoni. Junak pobjede bio je 26-godišnji napadač Alen Jusufbašić koji je upisao het-trick.

Jusufbašić je ponikao u bugojanskoj Iskri, a  u prošloj sezoni nastupao je za HNK Kupres, te drugu polusezonu za Slogu. Postigao je ukupno 16 pogodaka, a bio je i veoma blizu odlaska iz Gornjeg Vakufa.

"Imao sam ponuda za inostranstvo, ali na kraju nije se uspjela riješiti potrebna papirologija i do transfera nije došlo. Također, bilo je razgovora sa Travnikom i činilo se da ću na Piroti nastaviti svoju karijeru, međutim u posljednji čas nismo se dogovorili, priča Jusufbašić.

Vjeruje da može nastaviti sa dobrim igrama iz prošle sezone.

"Želja mi je da budem u vrhu najboljih strijelaca Druge lige Federacije grupa Jug i vjerujem da to mogu ostvariti. Sloga ima veoma kvalitetnu ekipu, nadamo se vrhu tabele i dobrim igrama u ovoj sezoni", dodao je Alen Jusufbašić, član HNK Sloga Gornji Vakuf- Uskoplje.

Zanimljivo da su razno razni stručnjaci u NK Iskra olako dozvolili odlazak Jusufbašića koji se osvetio sjajnim igrama u komšijskom im klubu, a na Jakliću u isto vrijeme muče velike probleme sa neefikasnošću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi