Vlado Jagodić:

"Želimo se revanširati Austriji kada im je najpotrebnije"

Mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u petak  u austrijskom gradu St. Poltenu očekuje pretposljednji kvalifikacioni susret, a tim povodom smo razgovarali sa selektorom mladih bh. fudbalera Vladom Jagodićem na posljednjem treningu prije polaska u Austriju.

"Nema igrača koji se nisu odazvali. One koje smo pozvali su tu izuzev Seada Hajrovića da sinoć odigra utakmicu, igrao je pobijedili su u gostima Schaffhausena 4:1 i on će se nama priključiti kada stignemo u Austriju. To je jedini izostanak. Što se tiče svih ovih drugih koji su bili na spisku, oni su se javili naravno. Damir Sadiković ima određenih problema sa ložom, i mi smo danas pred sami trening, ja, doktor i fizioterapeut, da je najbolje da ostane ovdje, da ne putuje tako daleko sa nama autobusom. Dug vremenski period bi proveo u sjedećem položaju, te da je bolje da pokuša da povredu u naredna tri dana sanira u svom klubu i on će se nama priključiti već u subotu, kada se vratimo", rekao je selektor U-21 reprezentacije Vlado Jagodić, te nastavio:

"Svi ostali igrači imaju sitne povrede ili udarce. Znači Duljević, Radovac i Musić imali su određene udarce, ali naš medicinski tim radi zaista dobro i sve je sanirano, svi su spremni".

U prvom meču sa selekcijom Austrije mladi Zmajevi doživjeli su neočekivano visok poraz. Pretposljednji susret kvalifikacija za naš U-21 tim nema veliki rezultatski značaj, dok je Austrijancima potrebna pobjeda u borbi za drugu poziciju koja bi ih odvela u baraž.

"Uzimajući u obzir da je Austriji ovo posljednji voz za mogućnost da izbore baraž, jer oni trebaju pobijediti nas i potom Španiju u Španiji. Sigurno je da je opterećenje na njima. Mi znamo da smo izgubili od njih, i mi u glavama imamo taj poraz, i igrači i treneri. Želimo se revanširati Austrijancima sada kada im je najpotrebnije", istakao je Jagodić.

Veliko priznanje za Jagodićev tim jeste i poziv selektora Sušića trojici standardnih mladih reprezentativaca Gojku Cimirotu, Goranu Zakariću i Sanjinu Prciću, a kormilar U-21 tima priznaje da će mu ova "trojka" nedostajati u finišu kvalifikacija.

"Radi se o tri standardna igrača Mlade reprezentacije i sigurno je da bi njih sva trojca igrali u obje ove utakmice. Međutim, jedan od osnovnih zadataka Mlade reprezentacije jeste da priprema mlade igraće za A tim. Meni je izuzetno drago, kao selektoru i mom stručnom štabu, i svakome ko neke stvari rezonuje na pravi način, da su se tri igrača priključila A timu", zaključio je Jagodić na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.