Želja je otkloniti nedostatke prije elitnog kruga

Kadetska reprezentacija BiH na pripremama u Zenici

Želja je otkloniti nedostatke prije elitnog kruga

D. Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija BiH, koju s klupe predvodi Sakib Malkočević, okupila se u Zenici gdje dva puta dnevno trenira na terenu sa umjetnom podlogom. 

Vremenske prilike koje ovih dana vladaju u BiH su išle na ruku stručnom štabu, tako da su sve zadatke igrači odradili maksimalno ozbiljno.

Na okupljanju nije bilo Tomasa i Pepića, koji su zadobili povrede, ali će u narednom periodu ponovo biti uz ekipu. Želja svih je da se otklone neki nedostaci iz prvog dijela kvalifikacija, te da se maksimalno ozbiljno pristupi svojim obavezama i zadacima, koje je stručni štab prezentirao igračima. 

Narednog mjeseca u Gruziji će biti održan Elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gdje pored domaćina Gruzije učestvuju naša reprezentacija, te selekcije Italije i Rusije.

Domaćin Gruzija je u prvom dijelu kvalifikacija izbacila iz takmičenja Mađarsku i Rumuniju što govori da nisu za podcijeniti, Rusija u kvalifikacijama nije primila nijedan gol, a o Italiji je suvišno govoriti, jer su redovni učesnici Evropskih prvenstava u ovome uzrastu.

Do početka kvalifikacija, izabranici Sakiba Malkočevića će odigrati dvije utakmice protiv Crne Gore, nakon čega će stručni štab odrediti putnike za Gruziju, gdje će pokušati ostvariti nešto što nije još nijedna omladinska selekcija, a to je plasman na jedno veliko takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi