"Želja mi je nositi bordo dres"

Mlada nada tima sa Koševa: Amer Dupovac

"Želja mi je nositi bordo dres"

Jedan od boljih mladih igrača u juniorskoj ligi BiH je sasvim sigurno Amer Dupovac, koji je odveo Sarajevo do polufinala završnice juniorskog prvenstva. Bio je i jedan od boljih igrača na turniru u Rijeci gdje je bordo tim dospio do četvrtfinala.

SportSport.ba: Na međunarodnom juniorskom turniru u Rijeci ostvarili ste zapažene rezultate.

"Učestvovali smo na međunarodnom turniru „Kvarnerska rivijera“ i tu u grupi sa reprezentacijom Slovačke (U-19) (pobjeda 3:0), NK Crkvenice (1:0) i NK Osijek (2:1). Ostvarili smo tri pobjede i kao prvoplasirana ekipa prošli dalje. U četvrfinalu smo igrali protiv Hajduka i poraženi smo sa 0:1. Hajduk smo nadigrali, a deset minuta prije kraja promašili smo penal i jednostavno nismo imali sreće. Ipak, ostavili smo dobar dojam kao najmlađa ekipa na turniru."

SportSport.ba: Prvenstvo ste završili na prvom mjestu. Kako bi ocijenio sezonu?

“Iako je ostalo još jedno kolo, već smo obezbjedili prvo mjesto. Niko to nije očekivao od nas, pogotovo što smo na polusezoni bili u zaostatku za Željezničarom sedam bodova. Ipak smo ih uspjeli stići i napraviti veliku razliku. U ovoj polusezoni smo imali samo jedan poraz i jednu neriješenu utakmicu“.

SportSport.ba: Kakva su očekivanja u završnici prvenstva?

“U polufinalu se sastajemo sa Slobodom i prva utakmica se igra u Tuzli. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu koja može proći u finale, te naravno i osvojiti titulu. Prošle godine nismo imali sreće i u finalu smo izgubili na penale od Slobode, ali se nadam da ćemo sada mi slaviti“.

Sportsport.ba: Nadaš li se da bi u skorijoj budućnosti mogao zaigrati za prvi tim Sarajeva?

„Svakome je želja da obuče bordo dres u prvoj ekipi. Nadam se da ću se svojim igrama dokazati i nametnuti stručnom štabu. Bio bih presretan da jedan dan zaigram kao prvotimac na Koševu“.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.