Željezničar čeka 11 godina pobjedu na Koševu

Neugodna tradicija za Plave

Željezničar čeka 11 godina pobjedu na Koševu

Sarajevo i Željezničar će u subotu od 17 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" odigrati svoj 105. međusobni susret.

Odavno jedan duel gradskih rivala iz bosanskohercegovačke prijestolnice nije imao veći značaj za oba tima. Bordo sastav je lider BH Telecom Premijer lige, a Plavi su na drugom mjestu s bodom zaostatak u odnosu na svog narednog rivala u 28. kola domaćeg fudbalskog šampionata.

Obje ekipe igraju u dobroj formi, iako će izvjesno na derbiju oba tima biti oslabljenja. Sarajevo ima problema s povredama i suspenzijama, dok će Željezničar, baš kao i Sarajevo, biti oslabljen neigranjem svojih juniorskih reprezentativaca Kerima Memije i Dženisa Beganovića. Na drugoj strani zbog obaveza u juniorskoj selekciji Bosne i Hercegovine neće biti Samira Radovca i Marka Mihojevića.

Plavi s Grbavice pred sobom imaju i jednu psihološku prepreku. Naime, od 2004. godine Željezničar ne zna za pobjedu. Posljednji trijumf klub iz Zvorničke 27 na najvećem bh. stadionu ostvario je 30. oktobra 2004. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tada je Admir Kajtaz sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca donio pobjedu najtrofejnijem bh. timu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.