Željezničar danas doznaje protivnika, moguć okršaj sa Ajaxom

Juniori Plavih u Ligi prvaka

Željezničar danas doznaje protivnika, moguć okršaj sa Ajaxom

Juniorski prvak Bosne i Hercegovine FK Željezničar će ove sezone nastupiti u Ligi prvaka za mlade.

Talentovani mladi tim kluba sa Grbavice će se takmičiti u grupi šampiona nacionalnih prvenstava, odnosno u grupi klubova čije ekipe nisu izborile nastup u Ligi prvaka u seniorskoj konkurenciji.

Žrijeb prvog kola Lige prvaka će se održati danas s početkom u 13:45 sati, a vrijedi istaći da on nije dirigovan, što znači da nema nosioca i nenosioca.

Željezničar se našao u Grupi 3, a njegovi potencijalni protivnici su Schalke 04 (Njemačka), Ajax (Holandija), Midtjylland (Danska), Pribram (Češka), Salzburg (Austrija), Saburtalo (Gruzija) i Zimbru Chisinau (Moldavija).

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Interesantno, Željo bi se voljom žrijeba mogao sastati sa dva kluba koji imaju izuzetno jaku omladinsku školu. Ajaxov omladinski pogon je duži niz godina jedan od najkvalitetnijih u Evropi, dok je Schalke u posljednje vrijeme 'izbacio' veliki broj talentovanih igrača.

Titulu juniorskog prvaka Evrope brani londonski Chelsea, koji je prošle sezone u finalu savladao Šahtar sa 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.