Željezničar i Sarajevo kažnjeni sa po 10.000 KM

SportSport.ba saznaje

Željezničar i Sarajevo kažnjeni sa po 10.000 KM

Sjednica Disciplinske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u Sarajevu. 

Glavna tema na sjednici bili su neredi na 104. vječitom derbiju između Željezničara i Sarajeva odigranom na stadionu Grbavica drugog novembra 2014. godine.

Oba tima su kažnjena sa po 10.000 KM zbog nereda i prekida utakmice koji je izazvan nakon sukoba navijačkih grupa na tribinama stadiona Grbavice, saznaje SportSport.ba.

Tragom ovih informacija kontaktirali smo predsjednika Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Vladu Rogića, koji je za SportSport.ba izjavio:

"Imate dobre informacije, oba kluba kažnjena su sa po 10.000 KM zbog navijačkih nereda zbog kojih je došlo i do prekida utakmice. U obzir smo uzeli sva dešavanja prije i tokom utakmice i mislim da smo donijeli jedinu ispravnu odluku. Svjesni smo da klubovi imaju finansijskih problema, te se nadamo da u budućnosti nećemo morati donisti ovakve odluke. Osim toga donešena je odluka da se navijači ova dva kluba u nekim narednim utakmicama na Grbavici odvoje zaštitnim mrežama, kako bi se osigurala sigurnost svih prisutnih na tribinama."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.