Željezničar i Sloboda na Grbavici  bez remija

Plavi mnogo uspješniji na domaćem terenu

Željezničar i Sloboda na Grbavici bez remija

A. Beganović

Jedan od najzanimljivijih susreta 23. kola Premijer lige sutra će na Grbavici odigrati domaći Željezničar i Sloboda.

Biće to 22. susret Željezničara i Slobode od sezone 2002/2003 otkako u Premijer ligi učestvuju klubovi s prostora cijele Bosne i Hercegovine.

Plavi su do sada nešto uspješniji, odnosno slavili su 11 puta, Sloboda je slavila sedam puta, dok su tri susreta završena bez pobjednika.

Kada su u pitanju susreti na Grbavici, domaći tim je mnogo uspješniji. Slavio je Željezničar osam puta, dok je Sloboda se iz Sarajeva dva puta u Tuzlu vraća s punim plijenom, a niti jedan susret nije završen bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najubjedljivije pobjede na Grbavici je Željezničar upisao u sezonama 2005/2006 (5:1), 2007/2008 (4:0) i 2011/2012 (4:0). Sloboda je tri boda s Grbavice odnijela u sezonama 2008/2009 i 2010/2011, a oba puta je rezultat glasio 0:1.

Statistiku sa svim susreta Željezničara i Slobode možete pogledati OVDJE.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.