Željezničar izgubio u Ljubljani

U prijateljskoj utakmici

Željezničar izgubio u Ljubljani

O. Lekić

U prijateljskoj utakmici odigranoj u Ljubljani domaća Olimpija rezultatom 5:3 svladala je aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, sarajevski Željezničar.

Iako je odigravanje ove utakmice bilo pod znakom pitanja zbog vremenskih neprilika, ista je odigrana, a više razloga za slavlje imali su fudbaleri Olimpije.

Čak osam golova vidjeli su gledaoci na stadionu Stožice i oni koji su prisustvovali ovoj utakmici nisu požalili.

Domaći su mnogo bolje otvorili utakmicu i već nakon 10 minuta su vodili sa 2:0. Početkom drugog dijela domaći su povisili na 3:0, da bi momčad s Grbavice uspjelka smanjiti na 3:2.

Međutim, pred sami kraj utakmice Olimpija je postigla još dva gola, a Željezničar jedan, pa je konačan rezultat glasio 5.3. Strijelci za Željezničar bili su Mirsad Bešlija, Velibor Vasilić i Lazar Popović, dok su za Olimpiju pogađali Šokota (dva puta), Bešić, Raković i Lovrečić.
OLIMPIJA: Botonjić (46. Obradović), Jović (89, Tominec), Rujović (61. Lovrečić), Anđelković, Bešić (52. Raković), Smiljanić (57. Škerjanc), Cvijanović, Šokota (68, Stojanović), Zeljković (55. Avbelj), Salkić (84. Žugelj), Radujko (74. Božić). Trener: Dušan Kosič. ŽELJEZNIČAR: Šehić, Marković, Mešić, Vasilić, Stanić (57. Radovanović), Ćulum (75. Svraka), Savić (82. B. Čolić), Višća (od 35. E. Čolić), Popović (76. Rovčanin), Bešlija (87. Baljić), Zeba. Trener: Amar Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.