Jusufbegović nakon poraza na Grbavici:

"Željezničar je bio bolji za taj jedan pogodak"

Velež je dugo, predugo bez pobjede u Dolini Ćupova, a to nje nisu uspjeli doći ni danas u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige. Željezničar je slavio sa minimalnih 1:0, a jedini gol na utakmici vrijedan tri boda za Plave postigao je Tomislav Tomić.

"Da je bila neka spektakularna utakmica, nije. Možda smo mi bolje otvorili utakmicu, imali smo dvije prilike na samom početku. 'Izlazak' Blagojevića pred golmana je jedan od njih, to su prilike koje smo stvorili. Međutim, u tom periodu igre smo dobro neutralizirali Željezničar što se tiče našeg gola. Ponavlja nam se kad igramo ove jače utakmice da sami sebi zabijamo golove, a to smo i danas uradili. Dva-tri napada, dvije-tri pogrešno odigrane lopte koje smo faktički imali u nogama, i onda napravimo sami sebi pritisak. Naravno, Željezničar kao dobra ekipa sa kvalitetnim pojedincima je to znala da iskoristi", kazao je Nedim Jusufbegović nakon poraza od Željezničara, te dodao:

"U drugom poluvremenu nismo imali potrebnu inicijativu i nismo imali pritisak, koji je potreban da napravite na ovakvoj utakmici da bi preokrenuli rezultat. Sve je to bilo sporadično i manje-više jalovo. Željezničar je bio bolji za taj jedan pogodak i ja im čestitam na pobjedi. Nama preostaje da ispravljamo stvari, da idemo dalje. Uglavnom nećemo se predavati pokušat ćemo da ostvarimo svoje ambicije kroz prvenstvo ili kroz Kup".

Utakmica starih rivala bila je prilično negledljiva, rastrgana i puna bespotrebne nervoze, a potvrda za to je pet žutih kartona za domaćina i jedan za goste.

"Svi su imali neku želju da se pobijedi utakmica. Bilo je nekih čudnih faulova koji nisu bili plod namjere, već više neke nekvalitete i slabe procjene. Onda iz toga izlazi nervoza. Puno se prekida, puno se izlazi, puno se ulazi, izgubi se koncentracija na igru. Slažem se da je, pogotovo u drugom poluvremenu, bilo dosta prekida koji su u dobroj mjeri poremetili igru, ali to je sastavni dio ovoga derbija.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.