Željezničar juri titulu, Metalleghe i Vitez za opstanak

Premijer liga BiH

Željezničar juri titulu, Metalleghe i Vitez za opstanak

U Premijer ligi BiH danas se igra jedna utakmica 6. kola Lige za prvaka i dvije utakmice Lige za opstanak. 

Najzanimljiviji susret nas očekuje na stadion Tušanj, gdje će se sastati dvije ekipe sa različitim ciljevima - Sloboda i Željezničar. Domaći trijumfom žele dohvatiti četvrto mjesto i Evropu (u slučaju da Sarajevo osvoji Kup BiH), dok  tim sa Grbavice mora slaviti ukoliko želi nastaviti put ka osvajanju titule. 

U tekućoj sezoni Sloboda i Željezničar su u prvenstvu tri puta ukrstili koplja. Skor je izjednačen, jer su oba tima ostvarila po jednu domaću pobjedu, a treća utakmica, odigrana na Grbavici, okončana je bez pobjednika. 

Nakon ispadanja iz Kupa, Željezničar je ostao u utrci za jedan trofej i meč sa Slobodom bi mogao biti jedan od najvažnijih do kraja sezone. U taboru Željezničara su svjesni da gostovanja na Tušnju nikad nisu jednostavna. 

"Igračima sam protiv Širokog Brijega rekao da se pasti može, ali da se mora i dići. Želimo da nakon ovog kola budemo na vrhu tabele i nadam se da su se igrači fizički odmorili i vratili psihički, jer nam je utakmica sa Slobodom najteža do kraja sezone. Sloboda će dati sigurno sve od sebe. To je klub koji cijenim, koji ima dobre igrače, mada nisu kao prošle godine kada je to po meni bila najbolja ekipa u ligi", kazao je uoči utakmice trener Slavko Petrović, te se osvrnuo na igrački kadar.

"Stanić odrađuje kaznu zbog kartona, dok se Žerić požalio na povredu. U tim se vraćaju Crnov, Hasanović i Stojanović."

S druge strane, trener domaćih Vlado Jagodić vjeruje kako Sloboda može osvojiti tri boda. 

"Sve utakmice sa Željezničarom se svode na isto. Susrećemo se sa ekipom koja je u prošlim vremenima igrala derbi utakmice sa Slobodom i ja ne mogu prihvatiti konotaciju kolege Petrovića koji kaže da će Željezničar igrati sa malim klubovima i tu osigurati titulu. Sloboda nije mali klub i ja to nikada neću reći za Željezničar, tako da očekujem da će naredna utakmica biti kao i sve ostale. Nama je cilj pozitivan rezultat, odnosno pobjeda i imamo prava na to", kazao je Jagodić koji će biti lišen usluga kartoniranog Tandira. 

Kada je riječ o Ligi za opstanak, zanimljivo će biti u Banjaluci gdje se sastaju Metalleghe BSI i Vitez. Obje ekipe se nalaze iznad crte i ovaj međusobni duel će im možda biti i presudan, dok će Olimpic na Otoci ugostiti Široki Brijeg u potrazi za drugom uzastopnom pobjedom i očuvanjem nade za opstanak. 

Raspored i satnica:

Liga za prvaka: 

Sloboda - Željezničar 17:00 sati

Liga za opstanak:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic - Široki Brijeg 17:00 sati

Metalleghe BSI - Vitez 17:00 sati

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije