Željezničar minimalno savladao Krupu na Kupresu

Golom Lendrića sa bijele tačke

Željezničar minimalno savladao Krupu na Kupresu

Danas je na Kupresu odigran prijateljski meč Željezničara i Krupe u kojem su Plavi sa Grbavice minimalno slavili rezultatom 1:0.

Željezničar je utakmicu počeo u sastavu: Kjosevski, Stevanović, Osmanković, Graovac, Stanić, Radinović, Blagojević, Zeba, Zec, Zakarić, Lendrić. Sa druge strane, za Krupu su od prve minute zaigrali: Kutić, Vuković, Jašarević, Aleksić, Vukotić, Savić, Milutinović, Ljubenović, Milanović, Barić i Koljić.

Željo je od prve minute imao terensku inicijativu i krenuo je ofanzivno. Nije se čekalo na prvi gol, jer je već u 11. minuti Ivan Lendrić sa bijele tačke pogodio za 1:0. Prethodno je penal iznudio Zajko Zeba.

Nakon toga, Željezničar je prijetio preko Zebe i Stevanovića, a pred kraj prvog poluvremena je imao dvije velike šanse za uduplanje vodstva. Prvo je Zec u 36. minuti izašao jedan na jedan sa golmanom Krupe i snažno šutirao pored gola, da bi tri minute kasnije Lendrić proigrao Zebu koji je šutirao, ali se Kutić istakao odličnom intervencijom.

Do kraja prvog poluvremena, Krupa je zaprijetila preko Koljića koji ipak nije bio precizan iz slobodnog udarca u 41. minuti.

U drugom poluvremenu, Slavko Petrović je na teren poslao sljedeće fudbalere: Bobić, Šehić, Bogičević, Džindo, Beširević, Hasanović, Marković, Hrvanović, Žerić, Beganović, Zajmović, a do kraja utakmice su priliku dobili i ostali igrači sa klupe. I Slobodan Starčević je potpuno izmijenio tim, a priliku su dobili i neki igrači koji su na probi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što zbog relativno neuigranih ekipa, što zbog velike vrućine, tempo igre u drugom poluvremenu bio je dosta loš. Možda i najbolju priliku u nastavku propustio je Stefan Dabić, koji je u posljednjim trenucima utakmice šutirao pravo u Fejzića.

Do kraja je ostalo 1:0 za Željezničar, pa se Lendrićev gol iz 11. minute ispostavio kao jedini na ovom susretu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi