Željezničar na Otoci bolji od Partizana

Turni "Igraj fudbal, živi život"

Željezničar na Otoci bolji od Partizana

Fudbaleri Željezničara su na stadionu Otoka, u okviru međunarodnog turnira G-Drive U-17 "Igraj fudbal, živi život", savladali ekipu Partizana rezultatom 2:1.

Željezničar je odlično otvorio susret, pa su Plavi sa Grbavice sredinom prvog poluvremena poveli sa 1:0. Pogodio je Alen Nuhanović sa bijele tačke. 

Krajem prvog dijela ekipa Partizana ostaje sa igračem manje, nakon što je isključenje zaradio njihov golman, a Željezničar je na odmor otišao sa prednošću od 1:0.

Ekipa Željezničara u odličnom ritmu nastavlja i u drugom dijelu, pa Edin Mujić ubrzo pogađa i donosi svojoj ekipi prednost od 2:0.

Treba napomenuti da igrači Partizana u drugom poluvremenu uspijevaju kreirati nekoliko izglednih šansi, ali je golman Željezničara izuzetno raspoložen, ipak pred kraj susreta Rado Radić udarcem sa 20-ak metara pogađa mrežu gola Željezničara za konačnih 2:1.

Vrijedi istaći da je, nakon što je odigrana druga utakmica današnjeg programa, upriličeno i svečano otvorenje turnira koje je prigodnim govorom obilježio proslavljeni fudbaler, a danas predsjednik FK Radnik i član stručnog štaba reprezentacije Srbije, Mladen Krstajić.

G-Drive međunarodni turnir "Igraj fudbal, živi život":

Željezničar - Partizan 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti