Željezničar na teškom ispitu, Radnik u Širokom Brijegu

Danas uzvratne utakmice Kupa BiH

Željezničar na teškom ispitu, Radnik u Širokom Brijegu

Danas će na stadionima Tušanj i Pecara biti odigrane uzvratne utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. 

Željezničar će nakon poraza u prvoj utakmici (2:1) gostovati kod Slobode i za najtrofejniji bosanskohercegovački klub nema prostora filozofiji. Izabranici Edisa Mulalića morat će ostaviti posljednji atom snage na terenu kako bi slavili sa dva gola razlike i izboriti plasman u finale. 

Da uoči same utakmice vlada veliki optimizam u taboru Željezničara moglo se vidjeti i na osnovu izjave koju je dao Edis Mulalić. Trener Željezničara vjeruje da njegov tim može postići rani gol i okrenuti meč u svoju korist.

"Mi idemo hrabro, jako i pametno na odigramo. Vidjelo smo za ovaj vikend šta se dešavalo sa Slobodom i nije ekipa u BiH nije dovoljno mentalno jaka da izdrži ovaj jaki tempo, pogotovo na dva fronta. Mi se nemamo čega bojati, idemo srcem odigrati i vjerujem da možemo doći do ranog gola kao šo su oni uradili na Grbavici. Trebat će nam puno pameti, puno srca i puno m**a", istakao je Edis Mulalić. 

Sa druge strane, Husref Musemić ističe da rezultat iz prve utakmice daje Slobodi pravo da se nada prolasku u finale. 

"Imamo rezultat koji nam daje pravo da se nadamo i želimo u finale, mada treba znati da je to rezultat koji je dostižan. Ipak, mislim da imamo snage i kvaliteta da prođemo u finale", kazao je trener Slobode. 

Širokom Brijegu na megdan stiže Radnik iz Bijeljine. Tim kojeg vodi Slavko Petrović je u prvoj utakmici slavio minimalnim rezultatom 1:0, pa će tako Širokobriježani učiniti sve da nadoknade zaostatak. 

"Rezultat iz prve utakmice dosta je nezgodan, no i najbolji mogući s obzirom na sve što se zbivalo u Bijeljini. S druge strane, mi možemo na Pecari spostići dva, a ako bude trebalo i tri gola. Širina kadra i kvaliteta na našoj su strani, bolja smo momčad od Radnika i to ćemo u srijedu i dokazati", istakao je trener Slaven Musa uoči utakmice. 

Jedan od aduta Radnika u današnjoj utakmici će biti Adnan Šećerović. Nekadašnji fudbaler Rode očekuje težu utakmicu od one u Bijeljini. 

"U prvoj utakmici smo minimalno slavili, ali rezultat je mogao biti i povoljniji da smo iskoristili neke zrele prilike. Važno je da nismo primili gol. Danas očekujem drugi Široki Brijeg i mislim da će to biti mnogo teža utakmica od one u Bijeljini. Ne bojimo se, puni smo samopouzdanja. Iammo rezultat, oni će igrati pod pritiskom, što za nas treba da bude olakšavajuća okolnost."

Parovi i stanica:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sloboda – Željezničar 19:30 sati
Široki Brijeg – Radnik 17:30 sati

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi