Željezničar nije imao rješenje za sjajnog Wagnera
Foto: abcportal.info

Brazilac Plavima nanio prvi poraz nakon 2198 dana

Željezničar nije imao rješenje za sjajnog Wagnera

Fudbaleri Željezničara poraženi su u prvoj utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine s 2:0 na gostovanju kod Širokog Brijega.

Bio je ovo prvi poraz za najtrofejniji bosanskohercegovački klub u najmasovnijem domaćem takmičenju nakon 2198 dana.

Najzaslužniji za prekid dugogodišnjeg niza bez poraza ekipe s Grbavice bio je najbolji strijelac Premijer lige BiH svih vremena, sjajni Brazilac Wagner Santos Lago.

Iako, nije počeo susret Slaven Musa je svom najboljem fudbaleru priliku dao u drugom poluvremenu, a ovaj mu vratio s dva pogotka. Drugi gol, koji je tim sa Pecare približio narednoj fazi takmičenja bio je prava majstorija.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U nastavku pogledajte oba gola Wagnera u pobjedi Širokog Brijega nad Željezničarom.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.