Željezničar nikad lošije nije otvorio premijerligašku sezonu

Bila su dva poraza u prva dva kola, ali oba na strani

Željezničar nikad lošije nije otvorio premijerligašku sezonu

A. Beganović

Višestruki bosanskohercegovački prvak, FK Željezničar, u novi premijerligašku sezonu ušao je očajno, odnosno u prva dva kola Plavi s Grbavice nisu osvojili niti jedan bod, pa se nalaze pri samom dnu tabele.

Sjajni nastupi u Evropi uzeli su danak. Željezničar u Evropi i Željezničar u Premijer ligi nije ista ekipa. Fenomenalni nastupi protiv Ferencvaroša i Standarda "uspavali" su ekipu iz Doline ćupova i dva poraza u domaćem takmičenju gotovo su poništila sve dobro napravljeno u Evropi.

Plavi s Grbavice su još samo jednom od sezone 2002/2003, otkako u Premijer ligi igraju klubovi sa prostora cijele BiH, sezonu otvorili sa dva poraza. Bilo je to u sezoni 2007/2008 kada su od Željezničara u prva dva kola bili bolji Žepče (3:0) i Jedinstvo (1:0) s tim da su oba ta poraza zabilježena na gostujućim terenima, dok su u ovoj sezoni Plavi jednom poraženi u gostima, a jednom na Grbavici, tako da se može reći da je ovaj start i lošiji. Tu sezonu Željezničar je okončao na 7. mjestu premijerligaške tabele.

Željezničar nije sjajno otvorio ni sezonu 2002/2003. U prva dva kola Plavi su osvojili samo bod i to protiv ekipe Žepče, a u toj sezoni ekipa s Grbavice se do kraja borila za titulu, koju je osvojio Leotar. I u sezonu 2006/2007 Željezničar je ušao sa osvojenim bodom iz prva dva susreta, a na kraju te sezone Plavi su zauzeli 6. mjesto. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dvije sezone kasnije ista priča, odnosno u prva dva kola Plavi su osvojili samo bod i to u duelu sa Veležom koji je u Mostaru okončan bez golova, dok ih je na samom otvaranju sezone na Grbavici s minimalnih 1:0 savladala Sloboda. Na kraju te sezone Željezničar je zauzeo 9. mjesto.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.