Željezničar opet na Koševu

Bez grupne faze na Pecari

Željezničar opet na Koševu

A. Beganović

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, Borac, zatim viceprvak Sarajevo i četvrtoplasirana momčad Premijer lige Široki Brijeg evropske utakmice igrat će na svojim stadionima, dok će Željezničar domaćin biti na Koševu.

Odjel za licenciranje klubova Fudbalskog saveza BiH objavio je da će za UEFA-ina takmičenja u sezoni 2011/2012 biti otvoreni stadioni Pecara u Širokom Brrijegu, Bilino polje u Zenici, Asim Ferhatović - Hase (Koševo) u Sarajeevu, Pod Bijelim brijegom u Mostaru, te Gradski stadion u Banja Luci.

U Zenici i Mostaru neće biti evropskih klupskih utakmica jer klubovi iz ovih gradova nisu obezbijedili učešće u evropskim takmičenjima.

Stadioni u Širokom Brijegu i Mostaru po UEFA-inom Pravilniku u stadionskoj infrastrukturi okarakterisani su kao stadioni 2. kategorije što znači da se na njima mogu samo igrati kvalifikacijski dueli Lige prvaka i Evropske lige, dok su stadioni u Banja Luci, Zenici i Sarajevu okarakterisani kao stadioni 3. kategorije, pa se na njima mogu igrati i grupne faze evropskih takmičenja, s tim što je kompletna zapadna tribina stadiona Košeevo zatvorena zbog stolica bez naslona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.