Željezničar poražen od Salzburga
Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Liga prvaka za juniore

Željezničar poražen od Salzburga

Juniori Željezničara su danas u Grodigu poraženi od Salzburga rezultatom 4:0 u okviru Lige prvaka za juniore.

Salzburg je od starta utakmice krenuo ofanzivno ka golu bh. prvaka, a u uvodnih nekoliko minuta je napravio dvije dobre prilike za vodstvo, ali su one otišle u nepovrat. Domaći su poveli u 19. minuti, kada je Oberlin nakon ubačaja Hodla iz kornera pogodio za 1:0. Golu je prethodila greška golmana Ćutahije, koji je loše reagovao pa je Oberlinu bilo lako da zastrese mrežu.

Željo je prvi udarac u okvir gola imao u 23. minuti, kada je Mujagić zaprijetio sa distance. Tri minute nakon toga, Salzburg je uduplao svoje vodstvo. Korner je ponovo bio koban za Plave, a ovoga puta je strijelac Raischl. Stoper Salzburga je nakon ubačaja Hodla nadvisio odbranu Željezničara i glavom pogodio za 2:0.

Salzburg je i u nastavku bio bolji tim na terenu. Ipak, prvu veliku priliku u drugom poluvremenu imao je naš klub. Hiroš je u 62. minuti izašao sam pred golmana domaćih, koji je odlično odbranio njegov udarac.

Salzburg je brzo nakon toga stigao do trećeg gola. Igrao se 67. minut kada je Hodl krunisao svoju sjajnu partiju i upisao se u listu strijelaca. Austrijanci su u 75. minuti došli i do četvrtog gola, a strijelac je bio Grabovac. Ćutahija je do kraja susreta spasio Želju i ubjedljivijeg poraza.

Sve u svemu, očekivan poraz juniora Željezničara od kvalitetnijih vršnjaka iz Salzburga. Ova utakmica je bila dobro iskustvo za Admira Adžema i njegove fudbalere, kojim će duel sa Salzburgom na velikoj sceni sigurno biti od koristi u daljem radu i razvoju.

Revanš susret Željezničara i Salzburga se igra 14. oktobra na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Liga prvaka za juniore:

Salzburg - Željezničar 4:0 (Oberlin 19', Raischl 26', Hodl 67', Grabovac 75')

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.