Željezničar preko Čelika do polufinala prvenstva za pionire

Revanš utakmica četvrtfinala

Željezničar preko Čelika do polufinala prvenstva za pionire

D. Kurbegović

U okviru revanš utakmice četvrtfinala završnice Pionirskog prvenstva Bosne i Hercegovine, pioniri NK Čelik bili su domaćini svojim vršnjacima iz FK Željezničar iz Sarajeva. 

I u ovoj revanš utakmici bolji su bili pioniri Željezničara i zasluženo su slavili u Zenici sa 3:1 (1:0). Nakon ove dvostruke pobjede, pioniri Željezničara su se plasirali u polufinale Pionirskog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Gosti iz Sarajeva su poveli u 9. minuti preko Devlića nakon neodlučnosti u domaćoj odbrani i tako odmah otežali posao pionirii Čelika za nastavak utakmice nakon visokog poraza u prvoj utakmici u Sarajevu od 2:5. 

Vodstvom gostiju od 0:1 završeno je prvo poluvrijeme. U trećoj minuti nastavka utakmice gosti udvostručuju svoje vodstvo preko Huskića. Ubrzo domaći smanjuju na 1:2 preko Smajića. Tri minute prije kraja utakmice gosti potvrđuju svoju pobjedu, drugim golom Huskića, a trećim golom za Željezničar, za konačnih 1:3. 

Zaslužena pobjeda pionira Željezničara s glavnim trenerom Omerom Joldićem i prolazak u polufinale završnice Pionirskog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi