Željezničar preko Crvene Zvezde ide dalje, Sarajevo ispalo

Omladinski turnir "Football Friends" u Foči

Željezničar preko Crvene Zvezde ide dalje, Sarajevo ispalo

A. Haznadarević

Međunarodni omladinski turnir "Football Friends" koji je u petak svečano otvoren po osmi put, u Foči je okupio ekipe mladih fudbalera sa prosotra Balkana.

Nastupe na ovom turniru su imale i momčadi Sarajeva i Željezničara, a ekipa sa Grbavice je bila uspješnija jer se sa pobjedom nad Crvenom Zvezdom nakon jedanesteraca uspjela plasirati u naredni krug takmičenja. Omladinci Sarajeva su upisali minimalan poraz od podgoričke Budućnosti te su na taj način okončali svoj nastup već u prvom meču.

Osim ovih susreta, snage su odmjerile i ekipe domaćina Sutjeske i reprezentacije Makedonije, te momčadi zagrebačkog Dinama i Vojvodine, u prvom susretu Makedonci su eliminisali Sutjesku rezultatom 3:0, a u drugom momčad Dinama je izašla kao pobjednik iz susreta sa Vojvodinom nakon boljeg izvođenja jedanesteraca.

Danas (subota) će se odigrati mečevi od petog do osmog mjesta, te polufinalni mečevi.

Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora turnira "Football Friends", je istakao da je jako zadovoljan tim što je ovaj turnir već postao tradicionalan:

"Ovo je osmi Međunarodni omladinski turnir i čim je nešto osmo, onda pokazuje da to ima već tradiciju", smatra Krsmanović te dodaje:

"Prvi naš cilj bio je da okupimo ljude iz zemalja Balkana pa i šire, da na neki način kroz sport povežemo mlade ljude. Mi ne da smo uspjeli povezati ljude, mi smo uspjeli napraviti jedan izvanredan kvalitet. Ja sam siguran da je budućnost ovog turnira i dalje svijetla, da će biti daleko najjači omladinski turnir na jugoistoku Evrope", zaključuje predsjednik Organizacionog odbora ovog omladinskog turnira.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.