Željezničar protiv Čelika nastavio niz bez poraza

Premijer liga za juniore, 11.kolo

Željezničar protiv Čelika nastavio niz bez poraza

D. Kurbegović

Danas su juniori Čelika u okviru 8. kola Premijer omladinske lige dočekali ekipu Željezničara. Gosti s Grbavice su u ovaj duel ušli kao apsolutni favoriti, a to su i dokazali te rezultatom 2:0 na kraju pobijedili domaćina.

Željezničar je danas nastupio bez nekoliko standardnih igrača. Očito da je trener gostiju Omer Joldić odmarao neke igrače, jer im realno u ovome trenutku ekipa Čelika ne može parirati. Gosti iz Sarajeva sjajno su otvorili utakmicu, nizale su se šanse pred golom domaćina, ali jednostavno gosti nisu bili precizni, a nekoliko sjajnih intervencija imao je i golman Adem Begić.

Ipak u 35.minuti nakon kornera lopta dolazi do Amara Beširevića, koji s 10-tak metara sjajno pogađa za 0:1 za ekipu Željezničara. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena u kojem su gosti pokazali da su trenutno bolja ekipa.

U drugom dijelu utakmice nije se mnogo toga promijenilo na terenu, domaćini su čuvali svoj gol, te pokušavali iz kontri i eventualnih grešaka zadnje linije gostiju ugroziti gol Željezničara, ali to danas nisu uspjeli. Sve dileme oko pobjednika u 55.minuti riješio je Tarik Karišik, koji je pogodio za 0:2, što je na kraju bio i konačni rezultat utakmice između juniora Čelika i Željezničara.

Današnja pobjeda bila je ukupno šesta za juniore Željezničara, te uz dva remija trenutno zauzimaju drugu poziciju iza ekipe Sarajeva. Ipak izabranici Omera Joldića jedina su ekipa još bez poraza u ligi. S druge strane Čeliku je današnji poraz bio četvrti od početka sezone, te uz po dvije pobjede i remija trenutno zauzimaju 10 mjesto na tabeli.

Čelik-Željezničar 0:2 (Beširević, Karišik)

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Čelik:Begić, Popović, Begović, Mujak, Talić, Durmić,Skopljak, Bašić, Šuvalić, Sivac, Selimović. Trener: Pavle Skočibušić.

Željezničar:Kršić, A.Šehić, Beširević, Velić, Nuhanović, Hasanović, E.Šehić, Demirović, Dacić, Karišik, Dubačkić. Trener: Omer Joldić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi