Željezničar razbio Gradinu i pobjegao Sarajevu na +10

Plavi slavili sa 4:0

Željezničar razbio Gradinu i pobjegao Sarajevu na +10

E. Škorić, foto: A. Balić

Nogometaši Željezničara su, potpuno očekivano, uvjerljivo, rezultatom 4:0, savladali otpisanu Gradinu iz Srebrenika u 25. kolu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je večerašnjom pobjedom, 18. u prvenstvu, učvrstio vodeću poziciju i trenutno ima 10 bodova prednosti ispred gradskog rivala Sarajeva, koji će sutra gostovati Borcu u Banjoj Luci. 

 

Plavi su krenuli od prve minute ofanzivno i Muamer Svraka je tri puta bio neprecizan, da bi u 19. minuti konačno postigao gol. Čolić je izveo korner, a kapiten domaćih glavom loptu smjestio u mrežu iz drugog pokušaja.

 

U 24. minuti dubinska lopta Stanića za Adilovića, ovaj krenuo sam prema Piriću, ali se zapetljao i propala je dobra prilika za domaće. Srebreničani su uspjeli zatresti  mrežu Antolovića, no gol je opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije. Nedugo nakon toga, na drugoj strani, Adilović je imao još jednu dobru priliku, ali pogađa samo vanjski dio mreže.

 

U 30. minuti Stanić vraća loptu do Antolovića, neoprezni golman Plavih hvata loptu u ruke i dosuđen je indirektan udarac za goste, koji nisu iskoristili ovaj poklon. Ubrzo je trener Želje Amar Osim iz igre izveo Stanića, a uvelo Elvira Čolića.

 

Ubrzo je Čolić oprobao svoj udarac, no Pirić je odbranio. U završnici prvog dijela Adilović je nastavio golgetersku seriju. Makedonac Urdinov je zavrnuo loptu s lijeve strane, Adilović najviši u skoku i Pirić je ponovo savladan.

 

Dosta otvoreno se igralo u nastavku, gdje je i Gradina propustila nekoliko dobrih prilika. Na samom otvaranju druge polovice Selimović iz povoljne situacije, s 10-ak metara udaljenosti, puca pored gola. Gosti su još bolje zaigrali ulaskom Udovičića, koji je propustio dvije stopostotne prilike.  Prvo je u 73. minuti šutirao pored gola, a onda u 81. minuti izlazi sam pred Antolovića, koji izlazi kao pobjednik iz ovog duela.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve dileme oko pobjednika, ako ih je uopšte i bilo, riješio je Adilović svojim drugim golom u 86. minuti. Prvi strijelac Željezničara bio je precizan iz penala za konačnih 4:0.

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.