Željezničar razbio Mladost u Bijeljini

Pobjeda Željezničara

Željezničar razbio Mladost u Bijeljini

M. Šljivak

Fudbaleri sarajevskog Željezničara savladali su na gostovanju u Bijeljini ekipu Mladosti sa ubjedljivih 4:0.

Plavi sa Grbavice prijete prvi u ovom susretu. Tomić je pokušao, ali je bio neprecizan. Uzvratila je Mladost u 21. minuti. Komarčević izlazi sam pred golmana gostiju Lončarića, ali je slabo prihvatio loptu, te je propala odlična prilika za domaći sastav.

Željezničar do vodstva stiže u 37. minuti susreta. Za vodsto gostiju iz Sarajeva od 1:0 pogodio je Vernes Selimović, a ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Nakon samo 10 minuta igre u nastavku Željezničar postiže još dva gola. U 54. minuti Hodžić proigrava Selimovića, koji matira domaćeg golmana Novakovića za sigurnih 2:0.

Već u narednom napadu novi gol u mreži domaćeg tima. Selimović je uzvratio asistencijom za Hodžića, a mladi napadač Plavih pogađa za ubjedljivih 3:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Srđan Stanić je samo minut kasnije imao dobru priliku, ali je Novaković dobro odbranio njegov pokušaj. Ipak, u 70. minuti Plavi dolaze i do četvrtog gola. Preciznim udarcem na 4:0 povećao je Rijad Bajić.

Hodžić je fantastično šutirao u 77. minuti, lopta je prešla gol-liniju, ali sudija nije priznao gol, pa je na kraju Željo slavio ubjedljivu pobjedu od 4:0.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.