Željezničar remizirao s Partizanom

Turnir prijateljstva u Bijeljini

Željezničar remizirao s Partizanom

Ekipa mlađih kadeta FK Željezničar je u okviru 2. kola Grupe C Turnira prijateljstva u Bijeljini remizirala protiv Partizana.

Iako su obje ekipe imale svojih šansi, meč je okončan najnepopularnijim rezultatom 0:0. Prvo poluvrijeme proteklo je u egal utakmici u kojoj je Željezničar imao najozbiljniju priliku preko kapitena Mehuljića, koji je iz slobodnog udarca šutirao malo pokraj stative.

U nastavku bolja igra Partizana, koji je desetak minuta prije kraja propustio dvije odlične šanse da stigne do pobjede. Prvo su mladi fudbaleri Partizana pogodili prečku, da bi u nastavku akcije Hećo sa gol linije izbio loptu u polje i tako spasio svoj gol.

Ekipa Željezničara je pružila sasvim pristojan otpor ekipi koja je najozbiljniji favorit za osvajanje ovog turnira, ali se ipak ovim remijem oprostila od takmičenja.

Mladi tim Plavih sa Grbavice se nalazi na pretposljednjem mjestu Grupe C sa jednim osvojenim bodom. Zagreb je vodeći sa šest bodova, a slijedi Partizan sa dva boda manje. Posljednje mjesto pripada Vardaru, koji je nakon dvije utakmice bez bodova.

Turnir prijateljstva u Bijeljini:

Partizan - Željeznčar 0:0

Partizan: 1 Popović, 4 Božić, 5 Vlalukin, 6 Bošnjak, 7 Vladić, 9 Jovanović Dj. 10. Vujanić, 11 Jovanović S. 14 Tomač, 15 Mirić, 16 Marković.

Rezerve: 12 Pilipović, Peličić, 17 Jelić, 18 Živković, 2 Mandić, 3 Vilotić, 8 Maksimović.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Željezničar: 1 Mušija, 2 Hećo, 5 Omanković, 22 Islamović, 8 Beširević, 10 Biber,  42Delić, 18 Dacić,  62 Hasnović, 92 Mujarić, 11 Mehuljić,

Rezerve: 69 Jovičić, 26, Baričanin, 40 Sulejmani, 15 Radonja, 20 Hadžić, 99 Brajlović, 77 Šehović, 4 Šabanadžović, 31 Đaferović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.