Željezničar u prodaju pušta rekordan broj ulaznica

Očekuje se krcata Grbavica

Željezničar u prodaju pušta rekordan broj ulaznica

Željezničar će u subotu u okviru 1. kola Lige za prvaka na svojoj Grbavici ugostiti Slobodu, što je utakmica koja privlači najviše pažnje od svih koje se igraju za vikend u BiH.

Navijačima Željezničara poseban poziv za ovu utakmicu ne treba, jer će u subotu prvi put moći bodriti svoj klub sa novoizgrađene istočne tribine kapaciteta 4266 gledalaca koja 1. aprila otvara svoje kapije.

Na Grbavici se stoga očekuje rekordna posjeta, pa će Željezničar u prodaju pustiti čak 11,160 ulaznica, što je najviše u novijoj historiji kluba. Ako se tome doda da će utakmici prisustvovati vjerovatno svi vlasnici sezonskih ulaznica (2.172), predpostavlja se da će na Željinom stadionu biti više od 13.000 gledalaca.

Ranije, prije postavljanja stolica stadion je mogao primiti i više od 25.000 gledalaca, kao što je bio slučaj u utakmici protiv Videotona 1985. godine, a sada, nakon što je izgrađena istočna tribina, kapacitet Doline ćupova je 13.449 sjedećih mjesta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Željezničara i Slobode igra se u subotu, 1. aprila s početkom u 19 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi