Želji vječiti derbi, Sarajevo drma nezapamćena kriza

Veliki derbi pripao timu s Grbavice

Želji vječiti derbi, Sarajevo drma nezapamćena kriza

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara pobijedili su na Koševu Sarajevo s 1:0 u 112. vječitom derbiju.

Već na otvaranju meča velika uzbuđenja pred golom Sarajeva. Goran Zakarić je pobjegao odbrani Bordo tima, Perica Ivetić ga je srušio kao zadnji igrač odbrane, a sudija Tomislav Čuić pokazuje na bijelu tačku uz crveni za defanzivca Sarajeva.

Loptu je na 11 metara postavio Zajko Zeba. Kapiten Plavih je precizan za prednost od 0:1.



Nakon postignutog gola Plavi su prepustili terensku incijativu Sarajevu, koje međutim nije uspijevalo da napravi konkretnu priliku pred golom Kjosevskog.

Gruba igra viđena je s obje strane. Čuić je nemilice dijelio kartone, da bi u 37. minuti Sinan Ramović dobio drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš. 



Do kraja poluvremena dva pokušaja Željezničara. Dva puta je šutirao Zajmović, ali do gola nije mogao i na odmor se otišlo vodstvom Plavih s Grbavice od 0:1.

Treba svakako istaći i da su domaći trežili penal u finišu prvog dijela kada je Ahmetović pao u kaznenom prostoru, ali je sudija samo odmahnuo rukom.



Nastavak donosi također dosta uzbuđenja na obje strane. Senad Repuh je uveo mladog Nedima Hadžića koji u 56. minuti uspijeva iznuditi penal. Kjosevski je bez potrebe istrčao, lopta je došla do Hadžića, a golman Željezničara ga ruši i Čuić po drugi put pokazuje na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Rahmanović, ali njegov udarac brani Kjosevski i tako se iskupio za napravljeni prekršaj. Već u narednom napadu je Željezničar mogao povećati prednost, ali udarac Gorana Zakarića pogađa stativu.


U 66. minuti velika šansa za Ahmetovića. Odlično ga je uposlio Novaković, ali udarac napadača domaćeg tima ispred gol-linije izbacuje Graovac. Domaći su tražili penal, ali se sudija nije oglasio.


Oba tima potom kao da su izgubila snagu. Sarajevo je sve slabije napadalo i sve je manje bilo opasnosti ispred gola Kjosevskog i to je odgovaralo Želji.

Do kraja nije bilo previše uzbuđenja. Bordo tim nije imao rješenje u napadu i na kraju je Željezničar došao do velike pobjede u najvećem duelu bh. fudbala.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Sarajevo - Željezničar 0:1 (Zeba 5'p)

Sarajevo: Pavlović, Ivetić, Kadušić, Novaković, Mihojević, Stanojević, Sarić, Rahmanović, Hebibović, Kuzmanović, Ahmetović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Kajkut, Ramović, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zakarić, Zajmović, Zeba, Osmanković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi