Željina dominacija u Kupu nastavljena: Plavi opet u finalu!

Plavi u Mostaru s 2:0 savladali Zrinjski

Željina dominacija u Kupu nastavljena: Plavi opet u finalu!

E. Škorić, foto: Matiša Zovko

U finalu Kupa Bosne i Hercegovine igrat će nogometaši Širokog Brijega i Željezničara. Tim sa Grbavice slavio je u Mostaru s 2:0 protiv Zrinjskog. 

Nakon "nule" na Grbavici, činilo se da je Zrinjski malo bliži finalu, no umjesto hercegovačkog finala i okršaja Širokog i Zrinjskog, gledat ćemo reprizu iz prošle godine. 

 

Željezničar je nastavio svoju dominaciju u najmasovnijem takmičenju u našoj zemlji, gdje već godinama igra glavnu ulogu. 

 

Susret u Mostaru nije počeo najbolje za gledatelje. Nije bilo većih uzbuđenja 20-ak minuta, a prvi korner izveden je tek u 26. minuti. Prvu ozbiljniju priliku vidjeli smo u 27. minuti, kada je Melher odbranio udarac Bekrića, koji se povrijedio, pa ga je zamijenio Urdinov. Makedoncu je ovo bio prvi nastup u dresu Željezničara.

 

Selimović je u 35. minuti dobro šutirao, ali Melher uspio odbraniti. Dvije mintue kasnije Muminović šalje povratnu loptu za Stojkića, koji pada u kaznenom prostoru gostiju, ali sudac, koji je bio blizu događaja, samo odmahuje rukom.

 

Aničićev slab udarac nije stvorio probleme Antoloviću u 38. minuti, a u finišu prvog dijela Marković iz dobre pozicije izvodi slobodnjak, lopta ide iznad gola Sarajlija. U završnici prvog dijela, u sudačkoj nadoknadi, Željo dolazi do vodstva. Stanić je sjajno centrira sa lijeve strane, Adilović između Aničića i Sesara najviše skače i glavom loptu plasira u mrežu Plemića.

 

Domaći trener Branko Karačić, kome je ovo bio debi na klupi Mostaraca, već u 53. minuti kreće u potpunu ofanzivu, te u igru šalje Poredskog i Bekića, ali nekoliko minuta kasnije Željezničar je imao velikih i nedostižnih 2:0. Stanić je pucao s petnaestak metara, Melher u prvom navratu uspio da odbrani, no lotpa se od njegove ruke odbila u mrežu. 

 

Bilo je to u 57. minuti, a dvije minute kasnije Žuržinov je topovski šutirao, Antolović sjajnom odbranom loptu izbacio u korner. Zrinjski je krenuo s napadima, no bili su jalovi i sve izvjesnije je bilo da će u finale izabranici Amara Osima.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

Do kraja utakmice je jaka kiša otežavala igru, Zrinjski se nije predavao, no jednostavno im gosti nisu dozvolili da se razigraju, da naprave nešto više i utakmicu učine neizvjesnom. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.