Zeljković: Inkasirat ćemo sumu od 35.000 KM

Borac će fino zaraditi od rentanja stadiona Metallegheu

Zeljković: Inkasirat ćemo sumu od 35.000 KM

D. Vejo

Komitet za takmičenje N/FS BiH, jučer je donio odluku o promjeni mjesta odigravanja domaćih prvenstvenih utakmica ekipe NK Metalleghe BSI tokom nastupanja u Premijer ligi BiH, u ostatku takmičarske 2016/2017. godine.

Tim iz Jajca, domaće utakmice igrat će na Gradskom stadionu u Banjaluci, odnosno na terenu koji pripada Fudbalskom klubu Borac.

Velikan iz Platonove, fino će zaraditi od iznajmljivanja istog, a to su potvrdili i iz rukovodstva banjalučkog kluba.

"Novac koji zaradimo, ide direktno klubu, a ne gradu Banjaluci jer je Gradski stadion dat Fudbalskom klubu Borac na korištenje. Borac gazduje stadionom i plaća sve komunalne obaveze Banjaluci, s toga mi odlučujemo da li ćemo ili ne, iznajmiti stadion. Dogovorili smo se sa Metallegheom. Mi ćemo na osnovu rentiranja stadiona, inkasirati sumu od 35.000 KM. Dakle 5.000 KM po utakmici, od sedam dogovorenih. Ne vidim tu ništa sporno", izjavio je za banjalučke medije član Upravnog odbora FK Borac, Vico Zeljković.

Kako je već poznato, tim iz Jajca je prvi dio sezone igrao na Piroti u Travniku, a zatim su iz ovog kluba zatražili da igraju u Krupi. Zahtjev je odbijen, pa su s toga Jajčani odlučili da potraže alternativu.

Prvu utakmicu za bodove, Metalleghe igra ove subote, kada će u okviru 19. kola Premijer lige BiH od 14.30 sati ugostiti ekipu Širokog Brijega.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi