Fudbaler Željezničara

Zeljković: Pitanje naslova riješit će se prije zadnjeg kola

Željezničar do kraja nema prava na kikas ukoliko želi do novog naslova prvaka BiH. Prva prepreka izabranicima Dine Đurbuzovića je Mladost iz Velike Obarske koja će sutra gostovati na Grbavici. 

„Očekujem tešku utakmicu. Dolazi nam jako neugodna ekipa i koja je imala dobar start u drugom dijelu sezone. Oni su uradili ono što su željeli – opstali su u Premijer ligi BiH. Nadam se da ćemo doći do željenog cilja. Jedino što nas interesuje je pobjeda i tri boda,“ kazao je fudbaler Željezničara Mladen Zeljković, te dodao:

„Mi smo sezonu sjajno otvorili. Imali smo tri pobjede, došli smo do tog četvrtog kola gdje smo u Banjoj Luci napravili kiks i gdje smo krenuli niz brdo. Trebalo nam je dosta vremena da dođemo na pravi kolosijek. Gledali smo da stvari što prije vratimo na put kojim mi trebamo ići. Uspjeli smo na sreću, sada smo na pravom putu i ako Bog da završit ćemo tamo gdje treba da završimo.“

Zeljković smatra da će odluka o novom prvaku pasti u naredna tri koa, odnosno da u posljednjem kolu neće biti prevelik imperativ.

„Mislim da će se u naredna tri kola riješiti pitanje prvaka, odnosno da se u posljednjem kolu neće riješiti titula.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upitan šta se to drastično promijenilo u timu Željezničara koji u posljednje vrijeme igra odlično, Zeljković je odgovorio:

„U napadu od nedavno igra brz i iskusan igračkakav je Sead Bučan. Sa njim smo dobili na brzini, a on više ne krpi poziciju lijevog beka koja nije njegova prirodna. Na poziciji lijevog beka dobili smo provjerenog i mladog Dedića. Dobili smo Zolotića koji se na pravi način vratio i koji je dostojno zamijenio Hasanovića koji je to sjajno radio tokom cijele sezone.“

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.