Željo čeka kiks Zrinjskog, Sarajevo na Piroti

BH Telecom Premijer liga, 27. kolo

Željo čeka kiks Zrinjskog, Sarajevo na Piroti

Prvi susret 27. kola BH Telecom Premijer lige odigran je još jučer, a Velež je sa ubjedljivih 5.1 slavio na gostovanju kod Viteza. Preostalih sedam utakmica na rasporedu je danas.

Derbi kola bi trebao biti duel između Širokog Brijega i Borca na Pecari. Meč u kojem su Širokobriježanim prijeko potrebni bodovi kako bi ostali u utrci za naslov prvaka, nakon što su ove sedmice eliminisani iz polufinala Kupa BiH. Borac u grad na Lištici stiže desetkovan, deficitaran na defanzivnim pozicijama, pa će fudbaleri Vinka Marinovića imati itekako težak zadatak na gostovanju kod Širokog Brijega.

U istom terminu od 16:30 u Lukavici će domaća Slavija ugostiti ekipu Leotara koji je već davno otpisan iz BH Telecom Premijer lige, a gostovanje ubjedljivo posljednje ekipe na tabeli bh. fudbalskog šampionata šasna je za Lukavičane da dodatno povećaju razliku u odnosu na pretposljednji Rudar iz Prijedora.

Upravo će Rudar gostovati u Gradačcu kod Zvijezde, a u slučajnu eventualnog poraza, te pobjede Slavije, Prijedorčani bi uz Leotar bili najbliži ma puštanju najelitnijeg fudbalskog ranga u BiH. Zanimljivo će sasvim sigurno biti i na stadionu Pirota, gdje će domaći Travnik ugostiti ekipu Sarajeva, koja je ove sedmice izborila plasman u finale Kupa BiH pobjedom od 3:1 u gostima kod Zrinjskog. Ovaj trijumf biće sasvim sigurno dodatna snaga i motiv fudbalerima Sarajeva da naprave dobar rezultat u susretu protiv Vezira.

Duel Radnika i Olimpica na Gradskom stadionu u Bijeljini neće imati veliki takmičarski značaj obzirom da obje ekipe teško mogu napredovati na tabeli. Olimpic je porazom o Željezničara okončao svoju borbu za Evropu, dok su Bijeljinci prebrodili svoje brige oko opstanka u Premijer ligi. Ipak, možda bi upravo rezultatska rasterećenost obje ekipe mogla garantovati dobar i zanimljiv meč.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ranjenom Zrinjskom koji je u revanšu utakmici polufinala Kupa doživio eliminiaciju pred domaćom publikom, nakon poraza od 3:1 od Sarajeva, u goste stiže Čelik. Upravo su "crno-crveni" iz Zenici uspjeli minimalnim porazom na Pecari od 1:0 sačuvati gol prednosti iz prvog susreta protiv Širokog Brijega, i tako ispuniti svoj cilj - plasman u finale Kupa BiH. Upravo će ova činjenica sasvim sigurno biti olakšavajuća i motivirajuća okolnost za fudbalere Nizaha Hukića da na stadionu Pod Bijelim brijegom pruže jednu dobru i kvalitetnu partiju. S druge strane Plemići su pod totalnim pritiskom, obzirom da ispadnje iz Kupa BiH nije bilo planirano, a svjesni da ih danas smo pobjeda ostavlja na čelu premijerligaške tabele, posao za igrače branka Karačića, definitivno neće biti lagan.

27. kolo svojom utakmicom protiv Mladosti iz Velike Obarske zaključiti će aktuelni šampion i drugoplasirani sastav BH Telecom Premijer lige, ekipa Željezničara. Plavi sa Grbavice su pružili fantastičnu igru u meču protiv Olimpica, a ukoliko to ponove i danas izabranici Hajrudina Dine Đurbuzovića, ne bi trebali imati problema sa gostima iz Semberije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.