Željo deklasirao MNK Calp iz Zenice

Sigurna pobjeda Plavih

Željo deklasirao MNK Calp iz Zenice

S. Mlaćo

U susretu sedmog kola Prve lige Federacije BiH grupa Jug u futsalu MNK Željezničar savladao je MNK Calp iz Zenice sa visokih 12:1. 

Plavi su prvi poveli preko Slavena Novoselca već u drugoj minuti, ali Zeničani se vraćaju minutu kasnije pogotkom Seldina Zatagića.

Do kraja prvog poluvremena četiri pogotka u mreži Zeničana. Četiri puta pogodio je Anes Džafo i već tada pitanje pobjednika je bilo rješeno.

U drugom poluvremenu Plavi nastavljaju sa lepršavom i efikasnom igrom, a Nedžad Hodžić u 21. minuti pogađa za 6:1. Tri minute kasnije Mirza Zahirović pogađa za 7:1, a 8:1 je postavio Muris Krka. Do kraja još četiri pogotka Saralija, a pogađali su dva puta Kenan Arnautović i po jednom Slaven Novoselac i Nedžad Hodžić.

MNK Željezničar - MNK Calp Zenica 12:1 (5:1)

MNK Željezničar: Filipović, Ajanović, Džafo, Novoselac, Đuderija, Alihodžić, Arnautović, Zeba, Ibrahimović, Hodžić, Salčin, Krka, Zahirović. Službeni predstavnik: Ahmed Muftić. 

MNK Calp Zenica: Pjanić, Omerdić, Zatagić, Doglod, Hamzić, Kusić, Imamović, Čančar. Vehabović. Službeni predstavnik: Safet Kudat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi