Željo deklasirao Olimpic, dva gola Kokota i haubica Bajića

Plavi slavili u derbiju

Željo deklasirao Olimpic, dva gola Kokota i haubica Bajića

Fudbaleri Željezničara su u derbiju 16. kola BH Telecom Premijer lige slavili sa ubjedljivih 3:0 protiv Olimpica. Strijelci za Plave su bili Kokot, dva puta, i Bajić.

Prvu šansu na utakmici imali su domaći fudbaleri. Bajić je šutirao iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali lopta odlazi pored desne stative Tomovićevog gola. Samo minut kasnije Željo je imao novu šansu, a Đelmićev udarac lako je ukrotio golman Olimpica.

U 13. minuti Plavi su poveli. Mladi Amir Hadžiahmetović se sjajno oslobodio dvojice čuvara, odlično uposlio Bajića, koji je pogodio prečku nakon intervencije Tomovića, ali lopta se odbija do Kokota, koji ju je pospremio u mrežu za gol u svom zvaničnom debiju u dresu Željezničara. 

Tomović se istakao i u 23. minuti kada krajnjim naporom brani udarac glavom Kokota. Trideseti minut donio je priliku sa goste, ali Antolović sigurno interveniše nakon udarca glavom Veldina Muharemovića, kapiten Olimpica. 

Nedugo zatim, Zeljković je pokušao iz gotovo mrtvog ugla, a lopta je prozujala pored gola Vukova.

Sjajan potez Đelmića u 32. minuti i asistencija za Bajić, čiji udarac zaustavlja Tomović, ali samo do Zorana Kokota koji ovaj "otpadak" posprema u mrežu Olimpica za vodstvo Plavih od 2:0. Nekadašnji napadač tima sa Otoke očito je bio posebno inspirisan protiv svog bivšeg kluba. Do kraja prvog poluvremena 

U 49. minuti viđen je najljepši trenutak na utakmici nakon što je Riad Bajić sa nekih 25 metara pogodio mrežu Olimpica, Tomović nije imao nikakve šanse da odbrani udarac najboljeg strijelca Željezničara u ovoj sezoni.

Olimpic je imao dobru šansu preko Brkovića, ali su "makazice" napadača gostujućeg tima završile pored gola domaćeg tima. U 64. minuti domaći su ukrali jednu loptu odrani gostiju, ali je lopta nakon prizemnog centaršuta Đelmića, Hasanoviću prešla preko noge.

Do kraja su gosti imali nešto više loptu u svom posjedu, ali bez konkretnih prilika. U 81. minuti Olimpic je ostao sa igračem manje, a glavni arbitar meča Rusmir Bureković pokazao je direktan crveni kartonu Bojanu Regoju nakon udara laktom Ognjen Đelmića. Samo nekoliko trenutaka kasnije odličnu priliku za Plave imao je Riad Bajić, a li njegov slab udarac otišao pored lijeve stative Tomovićevog gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju se može reći da su Plavi zasluženo ponovili rezultat iz prvog kola ove sezone.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.