Željo dočekuje Vitez, Zrinjski na teškom zadatku u Bijeljini

Danas dva meča 3. kola Premijer lige BiH

Željo dočekuje Vitez, Zrinjski na teškom zadatku u Bijeljini

E. Čaušević

Ljubitelji Premijer lige Bosne i Hercegovine danas će imati priliku pratiti dvije utakmice trećeg kola.

Nakon velikog kiksa i poraza u Doboju kod Kaknja od Mladosti ekipa Željezničara večeras na Grbavici dočekuje Vitez. Plavi će sigurno imati veliku želju da osvoje nova tri boda, ali prvenstveno da se iskupe navijačima za lošu predstavu protiv Mladosti. Trener Željezničara, Admir Adžem, pred današnji meč izjavio je da je njegov tim izvukao pouke iz meča iz prošlog kola.

"Iza nas je jako teška utakmica koju smo izgubili. Izvukli smo pouke, a nekada je dobro napraviti korak nazad kako bi napravili tri naprijed. Pokušali smo popraviti najbitnije stvari, kako bi već sutra igrali bolje. Za 12 dana koliko radim ovdje uradili smo mnogo posla, ali je i ostalo još mnogo. Onaj ko misli da možemo preko noći nešto napraviti, neka dođe. Ušli smo u priču koja će imati sretan završetak, a u Kaknju je bilo mnogo faktora koji nam nisu pomogli. Iz treninga u trening ekipa me počinje slušati, a osjećam obavezu da već sutra pokažemo da je u Kaknju bio loš dan, te da se takav meč ne može ponoviti", jasan je bio Adžem.

Drugi meč današnjeg dana od 18 sati igra se u Bijeljini gdje će Radnik dočekati aktuelnog bh. prvaka Zrinjski. Plemići su sa dvije pobjede startali u novoj sezonu Premijer lige i jasno je da im je cilj da ponovo pokušaju odbraniti titulu. Također, Radnik iz prva dva kola ima četiri boda i sigurno je da će igrači ove ekipe dati sve od sebe da pomrse račune Zrinjskom.

Blaž Slišković je pred ovaj meč izjavio da zna da njegov tim očekuje veoma teško gostovanje, ali da vjeruje da njegov tim može ponoviti kvalitetnu igru iz prva dva kola. S druge strane, trener domaćih Mladen Žižović poručio je da Zrinjski u Bijeljini nema epitet favorita.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bez obzira gdje gostovali svako gostovanje će biti teško, tako da i u Bijeljini očekujemo tešku utakmicu. Sigurno smo da uvjeti neće biti idealni za nogometaši, ali mislim da je ekipa spremna na sve napore i da ćemo odigrati kvalitetno, kao i u zadnje dvije utakmice", kazao je Blaž Slišković.

"Poslije uspješnog gostovanja u Tuzli dolazi nam prvak Zrinjski, a mi ćemo nastojati da u otvorenoj utakmici dođemo do bodova. Da li ćemo uspjeti, to ćemo vidjeti. Ko god dolazi u Bijeljinu, nema epitet favorita, te mislim da se najviše pitamo mi u ovoj utakmici, iako dolazi aktuelni prvak", kazao je šef struke FK Radnik Bijeljina Mladen Žižović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi