Željo domaćin na Koševu u 2. pretkolu Europa lige

Potvrdio direktor kluba

Željo domaćin na Koševu u 2. pretkolu Europa lige

Za tri dana fudbaleri Željezničara će na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" odigrati svoj revanš susret 1. pretkola Europa lige protiv malteškog Balzana. Uukoliko eliminišu malteški Balzan, u drugom pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu snage će odmjeriti sa Ferencvarošom ili holandskim Go Ahead Eaglesom, te osigurati dodatnu zaradu od 210.000 eura.

Iako je termin odigravanja domaće utakmice bio nepoznat zbog koncerta popularnog pjevača Dine Merline, zajednički jezik je pronađen nakon današnjeg sastanka na kojem je odlučeno da će Željezničar eventualnog protivnika ugostiti 23. jula od 18:00 na Koševu. 

"Već neko vrijeme bio sam u kontaktu sa direktoricom Centra za sport i rekreaciju Jasminom Polić i ovom prilikom u ime FK Željezničar se zahvaljujem jer nam je izašla u susret. Bili smo u bezizlaznoj situaciji, jer su iz Ferencvaroša poslali dopis u kojem navode da nisu za pomjeranje datuma odigravanja utakmice", kazao je za SportSport.ba direktor sarajevskog kluba Mirsad Šiljak. 

Željezničar nije bio u situaciji da promijeni stadion na kojem će odigrati eventualnu utakmicu drugog pretkola Evropske lige, jer je već ranije prijavljen Olimpijski stadion "Asim Ferhatović - Hase".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rješenje je pronađeno, ali ono nije idealno obzirom da vrućine koje ovih dana vladaju u našoj zemlji i njenoj prijestolnici. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.