"Željo je crvenim kartonom skinuo breme, žalimo za tri boda"

Trener FK Sarajevo za SportSport.ba

"Željo je crvenim kartonom skinuo breme, žalimo za tri boda"

S. Mlaćo

U današnjem remiju sa Travnikom (2:2), u susretu odigranom povodom godišnjice smrti bivšeg kapiten NK Travnik Elvedina  Varupe, nogometaši Sarajeva nastupali su u rezervenom sastavu, a šef stručnog štaba Almir Hurtić imao je priliku vidjeti ko od istih može ravnopravno konkurisati za prvi tim.

Za bordo tim pogađali su Husejinović i Hebibović, a Almir Hurtić nakon utakmice na Piroti dao je svoj komentar za naš portal.

"Prije svega želim da kažem da smo mi ovdje došli da odigramo utakmicu u čast Elvedinu Varupi, bivšem igraču Travnika i dugogodišnjem sportisti bh. fudbala, a isto tako Vejsil Varupa je dugogodišnji igrač FK Sarajevo i nismo željeli da odbijemo njihov poziv, iako se spremamo za važnu utakmicu protiv Zrinjskog. Na jedan način ova utakmica nam i nije bila potrebna, a sa druge smo je iskoristili da damo priliku dosta mladih igrača koji nemaju minutaže u prvom timu. Mislim da je utakmica bila dobra, vidjeli smo dosta toga, neki su se nametnuli, skrenuli pažnju na sebe, a neki pokazali da moraju mnogo više i bolje, te da imaju prije svega drugačiji odnos", kazao je Hurtić za naš portal.

Utisci sa subotnjeg derbija još uvijek se nisu slegli, a Hurtić nam je priznao da žali za tri boda iz vječitog derbija na Grbavici.

"Naravno da žalimo za ta tri boda. Neki će reći imali smo igrača više, ali ja to ne smatram nekom prednošću jer je Željezničar dobijanjem crvenog kartona skinuo breme i i njima je samo bio cilj da ne izgube utakmicu, odnosno ne prime neki gol. Nama je to otežalo jer su oni svi se vratili iza lopte, branili i pokušavali na neke kontre. Imali smo neke prilike i nismo bili baš najkonkretniji, ali mislim da smo bili malo prisebniji da smo mogli okrenuti utakmicu. Žalimo za tri boda jer mislim da smo kompletan dio utakmice bili bolja ekipa", dodaje naš sagovornik.

U drugom kolu na Koševo dolazi šampion Zrinjski. Sarajevo će tražiti prvu pobjedu u novoj sezoni, ali u taboru bordo tima su svjesni da neće biti nimalo lako.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zrinjski je aktuelni šampion, ekipa koja ne mijenja puno tim i imaju jedan kontinuitet i sigurno su dobro uigrani. Jeste da imamo dosta novih igrača, ali ja očekujem  da iz utakmice u utakmicu moja ekipa bude puno bolja, uigranija i to će se sigurno desiti. Utakmica protiv Željezničara nije maksimum ove ekipe", dodao je Almir Hurtić, šef stručnog štaba Sarajeva za naš portal. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi