Željo lovi duplu krunu, za Široki utakmica sezone

Danas revanš polufinala Kupa BiH

Željo lovi duplu krunu, za Široki utakmica sezone

  Uzvratna utakmica polufinala Kupa BiH između FK Željezničar i NK Široki Brijeg od 18:00 sati igrat će se danas na stadionu Grbavica.

Nakon stabilizacije vremena stadion Grbavica je ovoga puta spreman za izuzetno bitnu utakmicu, kako za Željezničar tako i za Široki Brijeg, koji je u bh. prijestolnicu doputovao s namjerom da sačuva 1:0 iz prvog meča.

Za Željezničar pred ovaj sudar nema puno filozofije, pobjeda se nameće kao imperativ, što je uoči utakmice na konferenciji za medije istaknuo i šef struke Slavko Petrović. Optimizma u taboru sarajevskog kluba ne nedostaje. 

"Protiv Širokog Brijega nas očekuje teška utakmica. Rezultat 1:0 je jako neugodan i mora se s puno rizika ući u utakmicu, a isto tako bi bilo i da je prva okončana bez golova. Vjerujem da će igrači dati sve od sebe, jer je to prvi uslov da uspijemo. Očekuje nas ekipa Širokog koja je u zadnjoj prvenstvenoj utakmici kompletna odmarala. To može biti prednost, a i ne mora, pokazalo se više puta", rekao je trener Željezničara.

Petrović je biti lišen usluga četvorice fudbalera. Pravo nastupa nemaju Bobić, Stojanović, Hasanović i Crnov, dok je Stanić kartoniran. To znači da bi lijevo mogao zaigrati S. Stevanović, a desno Musa. 

Širokobriježani dolaze s minimalnom prednošću i jasno je da još ništa nije riješeno. Cilj je izdržati početne nalete Plavih bez rezultatskog minusa, što bi dovelo do opadanja euforije domaćih navijača. 

“Mi želimo proći u finale i ovaj meč za nas je od velike važnosti. Znamo da je pred nama protivnik koji ima kvalitet, koji dobro igra na svom stadionu i koji uvijek, a posebno na ovakvim utakmicama ima dobru podršku s tribina. Smatram da je naša mala prednost to što smo u prvenstvu za razliku od njih bez imperativa, usljed čega smo mogli odmoriti neke igrače”, rekao je Sablić. 

Zbog zubobolje jučer nije trenirao Mario Marina i upitno je hoće li konkurisati za meč. Odvojeno od tima trenirao je nedovoljno oporavljeni Dino Ćorić, dok za meč neće konkurisati ni Matej Sivrić koji je u Kupu već igrao za Zrinjski. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Pobjednika će u finalu najmasovnijeg bh. takmičenja dočekati Sarajevo. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi