Željo na krilima svoje djece preletio Vitez, dva gola Bajića

Vitez - Željezničar 1:3

Željo na krilima svoje djece preletio Vitez, dva gola Bajića

Najtrojefniji bh. klub stigao je do važne pobjede na gostovanju kod Viteza u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige, a Plavi s Grbavice slavili su s 4:1.

Fudbaleri Željezničara nisu mogli bolje otvoriti gostovanje u Vitez. Već u prvoj minuti utakmice mrežu domaćeg sastava pogodio je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Kerim Memija. Memiji je asistirao Riad Bajić, najbolji strijelac BH Telecom Premijer lige.

Pogodak na samom početku utakmice itekako je skinuo pritisak s leđa izabranika Milomira Odovića koje je pogotovo pogodilo 

Barišić je u 13. minuti nespretno intervenisao, a njegov lakat je nakon jednog zračnog duela završio na licu Dženisa Beganovića. Upravo je oštra igra zadnje linije Viteza obilježila uvodnih 15-ak minuta.

U 21. minuti utakmice najbolji strijelac domaćeg šampionata Riad Bajić sam je izbio pred golmana Josipa Škorića, ali je čuvar mreže domaćeg sastava zaustavio Bajićev udarac, a lopta je otišla u korner. Đelmić je ubacio iz kornera, a najvisočiji u skoku je bio mladi Beganović i sjajnim udarcem glavom loptu pospremio u mrežu za vodstvo Plavih od 2:0.

Dvije minute kasnije Antolović je odlično intervenisao. Basara je šutirao nakon proigravanja Jusufbašića, ali je Željin kapiten loptu svojom intervencijom skrenuo u korner.

Marijan Antolović loše se intervenisao u 29. minuti, jedan centaršut je kapiten loše “boksovao”, a lopta se od Armina Kapetana odbila u mrežu Željezničara. 

Prednost gostima iz Sarajeva je sedam minuta prije kraja prvog poluvremena vratio Riad Bajića. Sjajno je kontranapad povukao mladi Amir Hadžiahmetović, a potom odlično na drugoj stativi proigrao Bajića, koji je loptu pospremio u mrežu Vitežana. Bio je to 12. ovosezonski pogodak napadača Plavih.

Početak drugog dijela igre obilježili su pokušaji Basare i Beganovića, a par minuta kasnije ubačaj Kokota s lijeve strane bio je prebrz za Đelmića.

U 60. minuti Hasanoviću je u jednom duelu nastradala arkada, a dok se veznjaku Plavih ukazivala pomoć domaći fudbaleri su imali terensku dominaciju. Ipak, povratkom najiskusnijeg veznjaka u timu Milomira Odovića, Željo je ponovo uspostavio ravnotežu na terenu. 

Sredinom drugog poluvremena gosti su imali priliku preko Kokota koji je šutirao s vrha šesnaesterca nakon što ga je uposlio Đelmić, poslije odličnog solo prodora. Petnaest minuta prije kraja utakmice ponovo je svoj udarac oprobao Zoran Kokot, ali je ovoga puta lopta nakon njegovog udarca otišla iznad Škorićevog gola.

U 81. minuti priliku je imao i Smriko, ali je sjajnim uklizavanjem Kerim Memija uspio loptu skrenuti u korner. Veliku priliku da donese još ubjedljiviju pobjedu Željezničaru imao je Nedo Turković u 90. minuti. Napadač Plavih koji je u finišu utakmice zamijenio povrijeđenog Kokota izbio je sam pred golmana, ali je Škorić zaustavio Turkovićev udarac.

Ono što nije uspio Turković, jeste Riad Bajić iz svog drugog pokušaja.

BH Telecom Premije lige, 22. kolo:
Vitez - Željezničar 1:4 (Kapetan 29. / Memija 1., Beganović 22., Bajić 38., 90+2)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti