Željo na pragu četvrtfinala, Hasanović i Hodžić pogađali

Plavi slavili sa 2:0

Željo na pragu četvrtfinala, Hasanović i Hodžić pogađali

E. Škorić, foto: A. Balić

Nogometaši Željezničara ostvarili su pobjedu u Lukavici u prvom susretu osmine finala Kupa BiH.

Željo je odmah na početku zaprijetio , no Hodžić je traljavo pucao nakon dubinske lopte Kerle sa polovice gostiju. Uzvratio je Karamatić udarcem sa 17 metara, no lopta odlazi pored gola.

U 21. minuti Stanić je istrčao kontru, centrirao, Bajić je pogodio, no gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije. Hodžić je imao još jednu dobru šansu, no loše je šutirao.

Do kraja prvog dijela Plavi uspijevaju da povedu. Jamak je izveo korner, Hasanović prebacio loptu glavom, ona na kraju završila iza leđa Tomovića. Na otvaranju utakmice Željezničar je ponovo imao dobru šansu. Hodžić je uposlio Hasanovića, koji je izašao sam pred Tomovića, no golman Slavije je uspješniji na kraju.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Karamtić je dobro ubacio, ali Kerla je intervenisao ispred Dudića u 56. minuti, da bi u 60. minuti Zeljković izblokirao udaraac Karića, a lopta na kraju prošla malo pored stative gostujućeg gola. 

Uzvratio je na drugoj strani Bajić topovskim udarcem, ai je Tomović odbranio. Do 90. minute rezultat se nije mijenjao, a onda je Hodžić iz drugog pokušaja matirao Tomovića za sigurnu prednost Željezničara, koji za 15 dana dočekuje Slaviju na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.