Željo pobjedom završio sezonu

Zakarić za pobjedu

Željo pobjedom završio sezonu

M. Šljivak

Željezničar je u posljednjem kolu Lige za prvaka pobijedio Radnik na Grbavici s 2:1.

Željezničar je ofanizvno krenuo u meč. Na otvaranju su prijetili Radniku nekoliko puta, ali su gosti ti koji su iz prvog udarca ka golu zatresli mrežu. Demir Peco je prekrasno pogodio u 15. minuti za prednost tima iz Bijeljine od 0:1.

Krenuo je Željo po poravnanje. Radnik se potpuno povukao i čekao je šansu iz kontri.

Plavi su imali nekoliko odličnih šansi i pokušaja pred golom Mladena Lučića. Golman Radnika je jednom čak i bio savladan, ali je udarac Crnova s linije izbacio Vasić.

Nova velika šansa za Želju viđena je u 40. minuti. Zeba je uposlio Lendrića, ali napadač domaćih iz odlične situacije šutira pored gola.

Željezničar je u nastavku krenuo po izjednačenje. Imali su odličnu šansu preko Lendrića, ali je ovog puta Đurić izbacio s linije. Ipak, u 57. minuti Plavi su poravnali. Pogodio je Lendrić za 1:1, a zatim je uz zvižduke ispraćen s terena.

Pokušao je Željo do kraja da dođe do trijumfa. Imali su Plavi dobru šansu preko Blagojevića, ali je Lučić sjajno odbranio, da bi u nadoknadi meča Zakarić pogodio za konačnih 2:1.

Liga za prvaka, 10. kolo:

Željezničar - Radnik 2:1 

Željezničar: Kjosevski, S.Stevanović, Crnov, Blagojević, Markvoić, Bogičević, Stanić, Zeba, Lenadrić, Osmanković, M.Stevanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik: Lučić, Franić, Arnautović, Beširević, Vasić, Srećković, Peco, Obradović, Ostojić, Kosorić, Đurić.



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi