Željo pod pristiskom, Čelik nije pobijedio Plave šest godina

Plave samo pobjeda ostavlja u igri za titulu

Željo pod pristiskom, Čelik nije pobijedio Plave šest godina

A. Beganović

Jedan od derbija posljednjeg 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Zenici će odigrati Čelik i Željezničar, koji je jedina neporažena ekipa u proljetnom dijelu sezone.

Duel starih rivala sasvim sigurno će ponuditi mnogo uzbuđenja, a Plavi s Grbavice su pod mnogo većim pristiskom jer samo im pobjeda može donijeti titulu, dok domaća ekipa koja devet susreta uzastopno ne zna za poraz nema rezultatskog imperativa i kao takva može biti jako opasna.

Biće to 26. susret Čelika i Željezničara otkako u Premijer ligi Bosne i Hercegovine učestvuju klubovi sa prostora cijele Bosne i Hercegovine, a Željezničar je uspješniji, odnosno Plavi imaju 12 pobjeda, sedam susreta je završeno bez pobjednika, dok su Zeničani slavili šest puta.

Što se tiče susreta odigranih na Bilinom polju, domaći fudbaleri su uspješniji. Čelik je pred svojim navijačima slavio pet puta, isto toliko puta nije bilo pobjednika, dok je su fudbaleri Željezničara s uzdignutim rukama dva puta napuštali travnjak Bilinog polja.

Najubjedljiviju pobjedu Čelik je nad Željezničarem ostvario u sezoni 2007/2008 (3:0), dok su Plavi na Grbavici u sezoni 2011/2012 rezultatom 5:0 savladali Zeničane, koje ovaj poraz još uvijek boli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednju pobjedu nad ekipom iz Sarajeva fudbaleri zeničke ekipe ostvarili su još davne 2009. godine kada su na Bilinom polju slavili sa 2:0 i svakako će Zeničani učiniti sve kako bi prekinuli ovaj negativni niz, no da li će u tome uspjeti, ostaje nam da vidimo.

Kompletnu statistiku međusobnih susreta Čelika i Željezničara otkako u Premijer ligi igraju klubovi s prostora cijele Bosne i Hercegovine pogledajte OVDJE.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.