Željo protiv neugodne tradicije na Pecari

BH Telecom Premijer liga, 17. kolo

Željo protiv neugodne tradicije na Pecari

Utakmice 17. kola BH Telecom Premijer lige su prvobitno trebale biti odigrane još proteklog vikenda, ali je kompletno kolo odlukom Takmičarske komisije N/FSBiH, zbog loših vremenskih uslova, odgođeno za sedam dana.

Četiri susreta 17. kola domaćeg prvenstva igrat će se danas, dok ih je isto toliko na rasporedu dan kasnije. Epitet derbi kola svakako pripada susretu koji je na programu u nedjelju, a u kojem se sastaju aktuelni lider na tabeli, ekipa Širokog Brijega i četvrtoplasirani Željezničar. Zanimljivo će biti i u duelu u kojem će u subotu na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" Sarajevo ugostiti Borac, a interesantno bi trebalo biti i u "crno-crvenom" derbiju u kojem Sloboda stiže u goste zeničkom Čeliku.

Mladost iz Velike Obarske će nakon poraza u prvom kolu proljetnog dijela šampionata ugostiti Velež, koji je takođe poražen na startu nastavka sezone, tako da obje ekipe žele upisati prve bodove ovog proljeća. Velež dolazi posebno inspirisan nakon remija u gradskom derbiju protiv Zrinjskog od 2:2, dok je Mladost u istoj fazi takmičenja doživjela domaći poraz od Širokog Brijega (3:1). Ukoliko žele opstanak u društvu najboljih bh. klubova, fudbalerima Mladosti novi bodovi potrebni su pod hitno.

Čelik će priliku za iskupljenje zbog minimalnog poraza na gostovanju kod Viteza imati danas u meču protiv starog rivala Slobode. Zahuktali Tuzlaci predvođeni Husrefom Musemićem slavili su sa visokih 4:0 protiv Travnika u prvom kolu nastavka sezone. Olimpic će prve bodove u proljetnom dijelu BH Telecom Premijer lige tražiti na svojoj Otoci protiv Viteza, a biće zanimljivo vidjeti koliko je nastup u Kupu BiH prije tri dana protiv Zvijezde ostavio traga na Vukovima.

Prva utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine iznenađujuće je pripala fudbalerima Borca koji su na Koševu sa 2:1 savladali Sarajevo. Pobjeda Banjalučana u najmasovnijem takmičenju svakako je prvenstveni duel ova dva tima učinila još zanimljivijim. Izabranici Mehe Kodre žele dobrom partijom i pobjedom da speru groki okus poraza u okviru Kupa BiH. Susret na najvećem bh. stadionu se igra u terminu od 17 sati, dok ostale tri utakmice koje su na rasporedu u subotu počinju od 15 časova.

U nedjelju će Slavija ugostiti Radnik, a Lukavičanima je potrebna pobjeda kako bi mirnije ušli u dalji tok šampionata. Ekipa iz Bijeljine je u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva poražena u Ugljeviku od Širokog, dok je Slavija sa 2:0 izgubila na gostovanju kod aktuelnog šampiona Zrinjskog.

Upravo će Zrinjski u ovome kolu ugostiti Drinu, koja je prije 14 dana savladala gradskog rivala Veleža sa 2:1, dok će se na Piroti nakon teških poraza u prvim zvaničnim mečevima u 2015. godini sresti Travnik i Zvijezda. 

Šlag dolazi na samom kraju, a to bi trebala biti posljednja utakmica 17. kola BH Telecom Premijer lige u kojoj će Široki Brijeg na Pecari ugostiti Željezničar. Ekipa trenera Slavena Muse je igrala u Kupu BiH, ali je strateg Širokobriježana odmarao neke od svojih igrača, dok će Plavi u derbiju nastupiti bez najboljeg strijelca Premijer lige Riada Bajića. Nakon ubjedljive pobjede od 3:0 nad Olimpicom ovo će biti prava prilika da Plavi zaista pokažu koliko mogu u nastavku šampionata. Susret na Pecari počinje od 18 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

BH Telecom Premijer liga, 17. kolo:
Subota, 14. mart
Mladost Velika Obarska - Velež (15:00) / Antoni Bandić
Čelik - Sloboda (15:00) / Irfan Peljto
Olimpic - Vitez (15:00) / Zoran Grbić
Sarajevo - Borac (17:00) / Husein Terzić

Nedjelja, 15. mart
Slavija - Radnik (15:00) / Darko Obradović
Travnik - Zvijezda (15:00) / Edin Jakupović
Zrinjski - Drina (15:00) / Adis Mulahasanović
Široki Brijeg - Željezničar (18:00) / Dragan Petrović

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije