Željo razbio Krupu na 96. rođendan

Plavi uvjerljivi

Željo razbio Krupu na 96. rođendan

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara pobijedili su večeras na Grbavici Krupu s 4:1 u susretu 8. kola Premijer lige i tako su nastavili seriju pobjeda pod vodstvom Admira Adžema.

Plavi su večerašnji meč igrali na 96. rođendan kluba i na kraju su na pravi način igrači ekipe s Grbavice uputili čestitku timu čiji dres nose.

Jalova igra s obje strane viđena je tokom većeg dijela prvog poluvremena susreta na Grbavici. Željezničar je imao veći posjed lopte, imali su nekoliko pokušaja s distance, ali pravu šansu nisu uspjeli stvoriti. U ovom periodu vrijedi jedino izdvojiti odličan pokušaj Gorana Zakarića u 28. minuti, ali njegov udarac je otišao preko gola Krupe.

Gosti su uzvratili dvije minute kasnije. Ljubenović je prošao po desnoj strani, ubacio je loptu za Nusmira Fajića, ali udarac napadača Krupe sa šest metara odlazi pored gola domaćeg tima.

Međutim, potom je uslijedilo nekoliko ludih minuta u kojima je domaći tim stigao do dva pogotka.

Želju je u vodstvo u 34. minuti doveo Goran Zakarić. Zeba je ubacio iz slobodnjaka, a Zakarić se najbolje snalazi u gužvi i matira Fejzića za prednost od 1:0.

Samo tri minute kasnije novi gol u mreži gostiju. Grešku veznog reda Krupe koristi Zec, proigrava Sinana Ramovića, koji pogađa za prednost Plavih od 2:0.

Krupa je potom preuzela terensku inicijativu. Ipak, do neke prave šanse nisu mogli doći pred golom domaćeg tima i na odmor se otišlo vodstvom Željezničara od 2:0.

Prvu veliku šansu na utakmici gosti propuštaju u 51. minuti. Ljubenović je izbjegao ofsajd zamku, našao se sam pred Kjosevskim, ali je nekako uspio promašiti kompletan gol i šutirao je pored gola.

Željo je potom umirio meč. Krupa je bila nešto aktivnija na terenu, a domaći su šansu čekali iz kontre. Imali su nekoliko opasnih šuteva prema golu protivnika, a do četvrtog gola su došli u 84. minuti. Prekrasan gol iz slobodnjaka postigao je Jovan Blagojević za 4:0.

Konačnih 4:1 postavio je Koljić u posljednjim sekundama meča.

Premijer liga, 8. kolo:

Željezničar - Krupa 4:1 (Zakarić 34', 54', Ramović 37', Blagojević 84' / Koljić 90+4')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Zec, Ramović, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Zeba, Hajdarević, Projić.

KRUPA: Fejzić, Jašarević, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Nikodijević, Savić, Aleksić, Milanović, Fajić.







Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi