Željo se pobjedom oprostio od navijača u 2014.

Premijer liga BiH, 15. kolo

Željo se pobjedom oprostio od navijača u 2014.

Fudbaleri Željezničara su u posljednjoj utakmici u 2014. godini pred svojim navijačima u okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige sa 2:1 savladali zenički Čelik.

Prvu pravu priliku fudbaleri Željezničara imali su već u 3. minuti, ali iz dobre pozicije slabo je šutirao Eldar Hasanović. Ipak, dvije minute kasnije Plavi su poveli. Varea je odličnim prizemnim centaršutom uposlio Bajića na drugoj stativi koji je loptu pospremio u mrežu Adilovića.

U 7. minuti gosti su zaprijetili preko Alena Dedića, ali lopta je otišla pored desne stative Antolovićevog gola. Na narednu ozbiljnu šansu čekalo se šest minuta. Željin Argentinac Juan Manuel Varea izašao je sa lijeve strane sam pred golmana gostiju, ali je Adilović dobrom intervencijom spriječio napadača Želje da povede sa 2:0.

Ono što nije uspio Varea jeste Bajić u 23. minuti. Mladi reprezentativac BiH ponovo je bio na pravom mjestu u petercu Zeničana, a asistent je ovoga puta bio kapiten kluba sa Grbavice u današnjem meču Tomislav Tomić.

Na prvo pravo naredno uzbuđenje čekalo se do 28. minute. Popović je odlično prošao lijevom stranom Željine odbrane, uposlio je Anela Dedića, a ovaj je svega sa tri metra loptu poslao pored desne stative Antolovićevog gola.

Deset minuta kasnije zahvaljujući greški Kosorića prilikom povratne lopte Antoloviću u šansi se iznenada našao Popović, ali je golman Želje je bio brži prilikom uklizavanja. Već u nastavku akcije Alen Dedić je iz velike udaljenosti pokušao lobovati Antolovića, ali je Antolović loptu izbacio u korner.

I dok su fudbaleri Željezničara čekali da glavni arbitar meča odsvira kraj, Jovo Kojić je u posljednjim sekundama druge minute sudijske nadoknade smanjio rezultat na 2:1, nakon asistencije Đelmića. Stoper Čelika, koji je najbolji strijelac kluba sa Bilinog polja, ovo je bio peti gol u ovoj sezoni.

Na poluvremenu Admir Adžem je obavio prvu izmjenu u redovima domaćeg sastava, a Anesa Nuspahića na terenu je zamijenio Edi Baša.

Čelik je imao odličnu kontru u 50. minuti, ali je golman Želje uhvatio centaršut Đelmića, dok je s druge strane drži od Tomića na lopti bio Adi Adilović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tempo utakmice u nastavku je dosta opao u odnosu na prvih 45 minuta, a ekipe su se smjenjivale u jalovim napadima, bez previše ideje u igri. U 71. minuti Zeničanin su imali prvu ozbiljniji priliku nakon one sa početka drugog poluvremena, ali je Antolović loptu ispred Đelmića izbacio u korner.

U samom finišu utakmicu gosti su tražili igranje rukom u kaznenom prostoru Plavih, ali se Jakupović nije oglasio, pa je meč završen onim rezultatom iz druge minute sudijske nadoknade prvog poluvremena, koje je bilo mnogo kvalitetnije od drugog.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.