Željo se "vadi" protiv Slobode, Sarajevo gostuje u Lukavici

U Zenici se sastaju Čelik i Široki Brijeg

Željo se "vadi" protiv Slobode, Sarajevo gostuje u Lukavici

A. Beganović

Nakon desetodnevne pauze nastavlja se Premijer liga. Danas i sutra su na rasporedu susreti 7. kola u kojemnas očekuje nekoliko zanimljivih susreta.

U Sarajevu na stadionu Grbavica snage će odmjeriti Željeznjičar i Sloboda. Ekipe ovaj susret dočekuju u različitom raspoloženju. Sloboda je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, dok su Plavi s Grbavice najneugodnije. Izabranici Milomira Odovića u prvih šest kola osvojili su samo sedam bodova i sve osim pobjede u današnjem susretu za njih bi moglo biti pogubno.

"Stvari su poprilično jasne pred ovu utakmicu. Mi imamo imperativ da dođemo do pobjede protiv jedne izuzetno jake ekipe koja je u usponu i koja ima nekoliko dobrih pojedinaca, ali su jaki i kao tim. Protiv Slobode moramo ući maksimalno ozbiljno, ova ekipa je prihvatila moj način i logiku razmišljanja i spremni smo za sutrašnji susret", uoči duela je istakao šef struke Željezničara Milomir Odović.

S druge strane, nekadašnji idol navijača Željezničara, Zajko Zeba, a danas prva violina Musemićevog orkestra bi i s bodom bio zadovoljan.

Željezničar ima imperativ pobjede, što može biti naša velika prednost. To trebamo iskoristiti, iako je Željo na Grbavici u svakom susretu favorit. No, i mi imamo mnogo toga za reći, te mislim da uz dobar pristup možemo do pozitivnog rezultata, a to je svaki rezultat osim poraza. Ne bih imao ništa protiv da se ponovi rezultat sa posljednjeg susreta na Grbavici".

U Zenici se sastaju Čelik i Široki Brijeg. Za razliku od nekih ranijih sezona, Čelik je u ovu ušao dosta dobro i izabranici Borisa Pavića žele nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima.

"Poznajemo Široki Brijeg,  to je kvalitetna ekipa koja ima glavu i rep, te će kazniti svako naše opuštanje. Ako budemo dali svoj maksimum uz veliku borbenost, agresivnost i koncentraciju od početka do kraja utakmice možemo se nadati tijumfu, s kojim bi bili bliže svome cilju, gornjem dijelu tabele", istakao je golman Čelika Adi Adilović, dok je najbolji strijelac Premijer lige svih vremena, te vođa napada Širokog Brijega, Wagner, poručio:

"Biće teška utakmica, Čelik ima dobru ekipu. U klubu je dobra atmosfera i uvjereni smo da možemo još bolje igrati. Želimo skupiti što više bodova u ostalim kolima".

U Lukavici se sastaju domaća Slavija i aktuelni bosanskohercegovvački šampion Sarajevo. Slavija s devet bodova iz šest kola može biti zadovoljna, dok s druge strane Sarajevo sa 11 iz isto susreta ne može biti zadovoljno, pa će zbog toga biti pod imperativom pobjede. Svjesni su u bordo taboru važnosti današnjeg susreta i uvjereni su da će na kraju kvalitet presuditi, te da će se kući vratiti s tri boda.

"Ne vjerujem da će utakmica u četvrtak biti slična onoj u maju ove godine, iako mi, naravno, priželjkujemo da na kraju opet ostvarimo pobjedu. Jako je važno za nas da pobijedimo i vjerujem da uz naš angažiran pristup od prve minute, pobjeda neće izostati", istakao je veznjak Slavije Edin Rustemović.

U Mostaru se sastaju Velež i Mladost Doboj Kakanj. Rođeni su očajno otvorili sezonu i jedina su ekipa bez pobjede, tako da im je susret sa novim premijerligašem od ogromnog značaja. Velež nema pravo na kiks i usudili bismo se reći da će Rođeni u slučaju poraza moći početi pakirati svoje kofere za niži rang.

Vodeći Zrinjski nakon dvije domaće "nule" sa Širokim i Čelikom iskupljenje traži u Prijedoru, dok će u Bijeljini snage odmjeriti Radnik i Drina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljiv susret odigrat će Vitez i Olimpic. Izabranici Mirze Varešanovića su u šest kola osvojili isto toliko bodova i jedno su od najvećih razočarenja sezone. Pokušat će se "izvaditi" u Vitezu, kod domaćina koji ima samo četiri boda, ali kojeg s klupe odnedavno predvodi sjajni stručnjak Branko Karačić.

U Banjoj Luci snage će odmjeriti Borac i Travnik. Domaća ekipa će u ovaj duel ući s novim trenerom, koji je najavio ofanzivnu igru, a Vezire bi sasvim sigurno i bod zadovoljio.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.