Trener Željezničar pred duel sa Olimpicom

"Željo se voli, to je životna filozofija, pristup, pokret"

Fudbaleri Željezničara će u prvom kolu proljetnog dijela BH Telecom Premijer lige u nedjelju od 14:30 ugostiti sastav Olimpica.

Na početku ove sezone Plavi su trijumfovali sa 3:0 na Otoci, a strijelci su tada za Željezničar bili Stanić, Sadiković i Bajić. Upravo na usluge prve dvojice šef stručnog štaba kluba sa Grbavice Milomir Odović neće moći računati.

Utakmica 16. kola BH Telecom Premijer lige između Željezničara i Olimpica biće jubilarni 20. duel dva sarajevska premierligaša.

"Svaka prva utakmica, u ovom slučaju prva u drugoj polusezone nosi određene rizike, pogotovo sto je bilo promjena. Zadovoljan sam kako smo se pripremili. Bez obzira što igrao protiv kvalitetnog protivnika mislim da imamo svoj način rada i kvalitet, a i kvalitetnu atmosferu, i naravno da uz pomoć navijača, koji su uvijek bili značajan dio kluba, možemo do željenog rezultata", istakao je Milomir Odović u početku svog obraćanja predstavnicima medija, te dodao:

"Mladi igrači su poseban kvalitet naše ekipe. Nisam se dvoumio prilikom dolaska, stigao sam jednostavno jer Željo se voli, to je životna filozofija, pristup, pokret..."

Kako je rečeno već u uvodu Plavi za duel sa Vukovima neće moći računati na usluge mladog veznjaka Damira Sadikovića.

"Mi u ovom trenutku, bez obzira na sve, moramo pozitivno gledati. Imamo dovoljno kvalitenih igrača da igramo kvalitetno i kontinuitetu. Protiv Olimpica moramo pokazati zalaganje sa dosta dobre trke, te protivniku skratiti prostor za igru. Moramo imati sposobnost da nametnemo svoju igru i razmišljanja koja posjedujemo", kazao je Odović koji u glavi ima jednu-dvije varijante za sastav koji će suprotstaviti Olimpicu.

Stručnjak koji je u zimskom roku ekipu najtrofejnijeg bh. kluba naslijedio od Admira Adžema respektuje svog prvog protivnika u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sav respekt prema protivniku. Znam većinu igrača, a moramo ih cijeniti obzirom na to iz kojih zemalja dolaze. Svjestan sam da Željo u zadnje vrijeme ima više problema na Grbavici, ali mislim da imamo preduslov za dobar rezultat", kazao je Odović koji je nakon deset godina ponovo stigao na Grbavicu.

"Emocije su uvijek tu, one uvijek postoje, ali u ovom trenutku se moramo baviti konkretnim problemima koji će nas očekivati na ovoj prvoj utakmici koja je jako bitna. Moramo u kontinuitetu prihvatiti neke zahtjeve", istakao je stručnjak na klupi Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije