Željo slavio u Bijeljini, Sadiković postigao eurogol

Pobjeda Plavih

Željo slavio u Bijeljini, Sadiković postigao eurogol

Fudbaleri Željezničara su, nakon niza od tri utakmice bez pobjede, danas prekninuli crni niz pobjedom nad Radnikom u Bijeljini. Na katastrofalnom terenu stadiona u Bijeljini, Plavi su slavili pobjedu rezultatom 3:1.

Željezničar je sjajno ušao u susret jer je već u trećoj minuti stigao u prednost. Nakon jednog slobodnog udarca iskosa, u šesnaestercu Radnika oboren je Nedo Turković i opravdano je dosuđena najstroža kazna za gostujući sastav. Milović je zbog prekršaja zaradio žuti karton, a siguran realizator jedanaesterca bio je Sead Bučan i tako je Željo u startu došao do prednosti.

Nastavak utakmice donosi nepovezanu igru Plavih i Radnik u potpunosti preuzima terensku inicijativu. Nekoliko puta su domaći dolazli u odlične prilike, prvi put u devetoj minuti kada je Vučinić zaprijetio Antoloviću ali je njegov udarac otišao malo pokraj desne stative. Antolović je i u 15. minuti pokazao nesigurnost kada je nakon jednog ubačaja otišao u prazno, ali na sreću po njegovu ekipu, ponovo su domaći bili neprecizni. 

Najveću priliku za izjednačenje Radnik je imao na samom kraju prvog poluvremena. Antolović griješi prilikom jednog istrčavanja i lopta mu ispada iz ruku. Do nje je stigao Lazić koji je pogodio samo spoljni dio mreže i rezultat je ostao nepromijenjen.

Drugo poluvrijeme donosi dosta mirniju igru, a na prvo uzbuđenje čekalo se deset minuta. U 56. minuti Damir Sadiković postiže fantastičan pogodak i dovodi Želju u sigurno vodstvo. Njegov topovski udarac sa dvadesetak metara odbio se od prečku i završio iza leđa nemoćnog golmana domaćih.

Radnik nastavlja napadati, ali bez učinka. Još jednu priliku bilježimo u 70. minuti kada je Antolović sjajno reagovao nakon jednog udarca domaćih i tako sačuvao svoj gol. Lazić je zaprijetio u 76. minuti ali pravo u golmana Plavih. Željezničar je do tog momenta izvršio sve tri izmjene, jer su priliku za igru dobili najprije Memija umjesto Baše, zatim Jamak umjesto Hadžiahmetovića te Varea umjesto Turkovića.

U 79. minuti Plavi stavljaju "tačku na i". Tomislav Tomić postiže pogodak za Želju i tako otkljanja i najmanju dilemu što se tiče pobjednika u ovom susretu. Radnik napokon dolazi do pogotka samo dvije minute nakon toga, kada Ranko Galešić postiže prvi gol za Radnik u ovoj sezoni. Do kraja još nekoliko prilika za domaće, koji su zaista pokazali dobru partiju danas, ali je Antolović bio na visini zadatka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar sada ima osam bodova, dok Radnik ostaje na začelju sa samo jednim osvojenim bodom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti