Željo slavio u finalu protiv Maribora

Finale turnira "Igraj fudbal, živi život"

Željo slavio u finalu protiv Maribora

Kadetska selekcija Željezničara pobjednik je 4. turnira "Igraj fudbal, živi život" nakon što su u finalu turnira bili bolji od Maribora s minimalnih 1:0. 

Utakmicu je bolje otvorio slovenski tim koji sa klupe predvodi nekadašnji igrač Plavih Muamer Vugdalić. Terenska inicijativa, tri dobre šanse i pogođena stativa su prilike koje su mlade Viole propustile realizovati.

Nakon početne inicijative gostiju i izabranici Admira Adžema imali su svoje šanse, ali je prvo poluvrijeme okončano bez golova, ali u jednom odličnom tempu.

Dobar ritam utakmice održao se i početkom drugog poluvremena kada su Plavi stigli do pobjedničkog gola preko MirzeŠube. 

Do posljednje sudijskog zvižduka bilo je još prilika na obje strane, fudbaleri Maribora su nakon primljenog gola počeli preskakati sredinu terena u nadi da će doći do izjednačujućeg gola. Ipak, Željo je uspio sačuvati svoju šansu i na kraju slaviti s minimalnih 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Fudbaler Željezničara Denis Žerić proglašen je za najboljeg igrača turnira. Za najboljeg golmana turnira proglašen je golman Maribora Irgolić, a najbolji strijelac je Luka Baraba iz Rijeke.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.