Željo u četvrtfinalu, Bajić srušio Slaviju na Grbavici

Kup BiH

Željo u četvrtfinalu, Bajić srušio Slaviju na Grbavici

A. Beganović, foto: A. Balić

Fudbaleri Željezničara su večeras na Grbavici u revaš susretu osmine finala Kupa BiH sa 2:0 savladali Slaviju, te su se tako sa ukupnih 4:0 plasirali u četvrtfinale.

U prvih 20 minuta na Grbavici smo gledali pravu uspavanku. Niti jedna momčad do pomenutog 20 minuta nije pogledala na gol, da bi onda Bajić loše ragovao nakon dobrog centaršuta Bučana.

Dva minuta kasnije Hasanović gubi loptu na sredini terena, no njegovu grešku ispravlja Lončarić, koji je bio uspješniji od Mamića.

Deset minuta prije odlaska na odmor Urdinov je inao dobru priliku, ali se istakao golman Slavije, da bi tri minuta kasnije Bajić pogodio za vodstvo momčadi s Grbavice.

U 41. minuti šut je isprobao Bučan s jedne, te Šabanović s druge strane, no na odmor se otišlo s vodstvom Plavih od 1:0.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Na samom otvaranju drugog dijela Slavija je zaprijetila preko Oglečevca i Šljivića, no ostalo je 1:0 za domaće, da bi u 53. i 54. minuti Urdinov i Selimović zaprijetili golu Slavije, ali nije bilo promjene rezultata.

U 61. minuti Plavi su poveli sa 2:0, a nakon brzog kontranapada pogodio je Bajić. Isti igrač je u 75. minuti isprobao udarac, no ovaj put je uspješniji golman Slavije. Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije