Željo u derbi ulazi "stariji" od Sarajeva

U susret novom derbiju

Željo u derbi ulazi "stariji" od Sarajeva

E. Škorić

U subotu će na stadionu Grbavica veliki bosanskohercegovački derbi odigrati gradski rivali Željezničar i Sarajevo.

Liga za prvaka polako se bliži kraju, a mnoge stvari, kada je u pitanju borba za prvaka, mogle bi biti riješene upravo u susretima vječitih rivala. 

Prvi od dva derbija, koliko ih se igra u Ligi za prvaka, na programu je za dva dana. U subotu će na stadionu Željezničara trenutni lider ugostiti trećeplasirau ekipu prvenstva. Plavi imaju 51 bod, a njihove komšije 48 bodova, dok drugoplasirani Zrinjski ima 50 bodova. Dakle, pobjednik u derbiju mogao bi napraviti dobar korak u  borbi za titulu, dok bi eventualnim porazom jedna od ekipa znatno nazadovala na tom putu.

Ukoliko ne bude određenih promjena, a teško je očekivati da Slavko Petrović ili Mehmed Janjoš nešto eksperimentišu u jednoj od najvažnijih utakmica sezone, trebali bismo očekivati sljedeće sastave:

Željo:  Kjosevski (21), Bogičević (34), Kerla (29), Stanić (27), S. Stevanović (28), Blagojević (29), Marković (29), Zakarić (24), Zeba (33), M. Stevanović (26), Lendrić (25). 

Sarajevo: Pavlović (30), Bekić (27), Novaković (25), Mihojević (20), Hodžić (23), Sarić (26), Rustemović (24), Duljević (23), Hebibović (26), Crnkić (24), Ahmetović (32).

Ovaj derbi će Željezničar krenuti s nešto iskusnijom ekipom, pa tako startnih 11, naravno ukoliko ne bude promjena, u prosjeku ima 27,72 godine, dok je prosjek godina bordo ekipe 25,45.

Plavi imaju iskusne igrače poput Jadranka Bogičevića, koji ima 34 godine, te Zajka Zebu, koji je godinu dana mlađi, dok je najstariji u timu Sarajeva napadač Mersudin Ahmetović s 32 godine, a golman Bojan Pavlović ima 30 godina. 

Najmlađi akteri derbija bit će golman Želje Vedran Kjosevski s 21 i stoper Sarajeva Marko Mihojević sa 20 godina. Naravno, ove brojke ne moraju ništa da znače, no eto, mogu biti pokazatelj da sarajevski rivali, a posebno se to odnosi na Željezničar, u derbi ulaze s nešto iskusnijom ekipom nego prošlih godina. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, jasno je da je malo mladih igrača i tek će po svemu sudeći  Kjosevski i Mihojević "zalutati" u sastave i treneri puno više ove sezone vjeruju starijim igračima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti